PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δ. Βίτσας: Δεν θα υπάρξει οργανωμένο κέντρο στην Ειδομένη


Για έντονη παρουσία της πολιτείας σε όλα τα οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας υπογραμμίζοντας ότι είναι πολιτική απόφαση να μην υπάρχει οργανωμένο κέντρο στην Ειδομένη.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84» ο κ. Βίτσας επισημάνε ότι «τις τελευταίες 15 ημέρες έχουμε κάνει πολύ μεγάλες προσπάθειες να πείσουμε τους πρόσφυγες να έρθουν σε κέντρα φιλοξενίας».

Πρόσθεσε η πολιτεία βρίσκεται σε διαρκή σύγκουρση με τριών ειδών συμφέροντα, το συμφέρον των διακινητών, τα ιδεολογικοπολιτικά συμφέροντα ορισμένων ομάδων, οι οποίες, «επειδή έχουν στην ιδεολογία τους την πολιτική ανοιχτών συνόρων, νομίζουν ότι με πολιτικές πράξεις τέτοιου χαρακτήρα» και της δυναμικής που αναπτύσσεται στη βάση της απελπισίας, ότι κάποια στιγμή τα σύνορα μπορεί να ανοίξουν.

Έγιναν ανεπιτυχείς προσπάθειες

Αναγνώρισε πως έγιναν προσπάθειες που δεν ήταν επιτυχείς με τους πρόσφυγες, λέγοντας «… στην προσπάθεια μας να τους πείσουμε να φύγουν από αυτό το χώρο και να πάνε σε ένα χώρο φιλοξενίας, που τους παρέχουμε σίτιση, διαμονή, ζεστό νερό και υγειονομική περίθαλψη…, αναβαθμίζουμε κι αυτή την παρουσία μας στις αμέσως επόμενες ώρες… Προσπαθούμε να ελέγξουμε με τον πληρέστερο τρόπο την παρουσία μη πιστοποιημένων ΜΚΟ και εθελοντών στην Ειδομένη. Μαζί με τα ξερά δεν πρέπει να καούν και τα χλωρά…» και παραδέχτηκε ότι «υπάρχουν προβλήματα».

Θα υπάρξει μεγαλύτερη κινητοποίηση

Ανέφερε ακόμη πως το χρονοδιάγραμμα εκκένωσης της Ειδομένης το έβαλε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής πριν από λίγες ημέρες, σημειώνοντας πως έχει περάσει ήδη μια εβδομάδα, έχουν φύγει περίπου 1.500 άνθρωποι.

«Δεν επαρκεί αυτός ο αριθμός αυτός βέβαια. Θα υπάρξει μεγαλύτερο κλιμάκιο που θα ανέβει στην Ειδομένη από τα υπουργεία Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη, με διερμηνείς και άλλες ειδικότητες, ώστε να πειστούν αυτοί οι άνθρωποι να αποχωρήσουν…, παράλληλα με την κινητοποίηση που έχουμε κάνει με το υπουργείο Μεταφορών, ώστε να υπάρχουν πάντα λεωφορεία εκεί…», σημείωσε.

Επιπλέον 10.000 θέσεις εντός της εβδομάδας

Είπε ακόμη πως «αυτή την εβδομάδα θα προστεθούν περίπου 10.000 θέσεις φιλοξενίας και ορισμένες από αυτές είναι ήδη έτοιμες, τις έχουμε γεμίσει».

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment