PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Δύσκολοι οι αντίπαλοι για Περιστέρι στο Basketball Champions League


Ο Γ.Σ. Περιστερίου επέστρεψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έπειτα από 15 χρόνια και το μεσημέρι της Πέμπτης (4/7) έμαθε τους αντιπάλους του.

Κληρώθηκε στον τρίτο όμιλο της regular season κι απέναντι του θα βρει την γερμανική Μπάμπεργκ που την περασμένη σεζόν έφτασε έως το Final-4 της Αμβέρσας, την ισπανική Τενερίφη, ομάδα που έχασε στον τελικό του Final-4 και είναι η κάτοχος του πρώτου BCL, την Νίμπουρκ από την Τσεχία, την τουρκική Γκαζιαντέπ , την Ρίγα από την Λετονία καθώς και τον νικητή από τους προκριματικούς αγώνες 10 (Μπενφίκα ή Χρόνινχεν ή Μόρναρ Μπαρ) και 15 (Πρίστινα ή Λέγκια ή Νίζνι).

Οι πρώτες τέσσερις ομάδες προκρίνονται στους «16». Οι δύο φάσεις των νοκ άουτ («16» και «8») δεν θα κρίνονται πλέον σε δύο ματς σε συνολική διαφορά πόντων, αλλά σε playoffs που θα κρίνονται στις δύο νίκες, με την ομάδα που θα έχει πλεονέκτημα έδρας να φιλοξενεί το τρίτο ματς. Το Final Four θα ανατεθεί σε μια από τις τέσσερις ομάδες που θα προκριθούν στην τελική τετράδα.

Η διοργάνωση αρχίζει με τους δύο προκριματικούς γύρους στις 17 Σεπτεμβρίου, από όπου θα προκύψουν οκτώ ομάδες που θα προστεθούν στις 24 που είναι απευθείας στους ομίλους.

Ηλ. Ζούρος: Ευχάριστο που η ομάδα επέστρεψε στην Ευρώπη

Ο τεχνικός του Γ.Σ.Π. τόνισε πως: “Πρόκειται για έναν δύσκολο όμιλο, με ομάδες που έχουν αρκετές ευρωπαϊκές παραστάσεις τα τελευταία χρόνια και κάποιες από αυτές έχουν κάνει και εξαιρετικές πορείες. Επίσης, ένα άλλο κομμάτι που μας ανησυχεί, είναι τα δύσκολα ταξίδια. Όπως και να’χει όμως, για μας είναι ευχάριστο το γεγονός πως η ομάδα επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έπειτα από 15 χρόνια.

Είναι πάρα πολύ νωρίς να μιλήσουμε για στόχους και πορεία διότι για να γίνει αυτό, θα πρέπει πρώτα να έχουμε διαμορφώσει το ρόστερ κι εμείς έχουμε πάρα πολύ δρόμο μπροστά μας. Ευελπιστούμε, πρώτα απ’ όλα να είμαστε υγιείς έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσαρμοστούμε στις διπλές υποχρεώσεις και να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη”.

Π. Βασιλόπουλος: Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια θα μας προσφέρουν εμπειρίες

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Γ.Σ. Περιστερίου σχολίασε για την κλήρωση: “Όπως και να είχε για μας, θα ήταν δύσκολη κλήρωση από την στιγμή που μετέχουμε για πρώτη φορά στην διοργάνωση. Τυγχάνει να είναι δυσκολότερη λόγω των αντιπάλων. Δύο εξ αυτών έπαιξαν πέρυσι στο Final-4, η Νίμπουρκ είναι επικίνδυνη…. Γενικά είναι όμιλος που θέλει μεγάλη προσοχή σε κάθε του παιχνίδι.

Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, απλά δεν θα πρέπει να απογοητευόμαστε σε πιθανές ήττες. Επειδή φέτος η εβδομάδα μας θα περιλαμβάνει δύο παιχνίδια, επ’ ουδενί δεν πρέπει να “κουβαλάμε” την στεναχώρια μας στο εν Ελλάδι παιχνίδι ή το ανάποδο. Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια θα πρέπει να αποτελούν μάθημα, να μας προσφέρουν εμπειρίες που θα τις αξιοποιούμε σωστά”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment