PeristeriNews.gr
Διεθνή

Δύο συλλήψεις στην Αυστραλία σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση


Ένας 20χρονος και ένας 15χρονος συνελήφθησαν σήμερα στην κατοικία τους στο Σίδνεϊ στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής έρευνας που διεξάγεται για σχέδιο επίθεσης εναντίον κυβερνητικού κτηρίου.

Δεκαπέντε άτομα συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο του 2014 στην Αυστραλία στο πλαίσιο των ίδιων ερευνών.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, οι δύο ύποπτοι που συνελήφθησαν σήμερα αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «συνωμοσία με σκοπό την προετοιμασία τρομοκρατικής ενέργειας». Παρόμοιες κατηγορίες αναμένεται να απαγγελθούν εις βάρος άλλων τριών ατόμων που έχουν τεθεί υπό κράτηση.

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σήμερα προκύπτουν από τεκμήρια που συγκεντρώθηκαν κατά την επιχείρηση του περασμένου Δεκεμβρίου.

Οι συλλήψεις γίνονται στο πλαίσιο της επιχείρησης Appleby, μιας έρευνας για άτομα που φέρονται να εμπλέκονται σε πράξεις ή σε σχέδια πράξεων τρομοκρατίας στην Αυστραλία, σε ταξίδια στη Συρία ή στο Ιράκ και στη χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων.

Η Αυστραλία έχει ενισχύσει εδώ και έναν χρόνο το επίπεδο συναγερμού, έχει εγκρίνει μια νέα νομοθεσία στον τομέα της ασφάλειας και έχει διεξαγάγει σειρά αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων.

Η πιο πρόσφατη πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο μετά τη δολοφονία ενός υπαλλήλου της αστυνομίας. Τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν στη διάρκεια συντονισμένων ερευνών που πραγματοποίησαν περισσότεροι από 200 αστυνομικοί σε πολλά κτίρια στο Σίδνεϊ. Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και ο ύποπτος για τη δολοφονία αυτή, Φαρχάντ Τζαμπάρ, 15 ετών.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, έξι επιθέσεις αποτράπηκαν στην Αυστραλία στη διάρκεια του περασμένου έτους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment