PeristeriNews.gr
Διεθνή

Δωρεάν προϊόντα γυναικείας υγιεινής στη Σκωτία


Νίκη για τα δικαιώματα των γυναικών συνιστά η απόφαση στη Σκωτία για δωρεάν χορήγηση προϊόντων περιόδου.

Η ψήφιση του νόμου για την περίοδο από τη Βουλή της Σκωτίας ήταν το αποκορύφωμα πολυετούς εκστρατείας ευαισθητοποίησης για το πρόβλημα που θίγει άμεσα την αξιοπρέπεια κοριτσιών και γυναικών.

Στη Σκωτία, κάθε κύκλος κοστίζει περίπου 13 στερλίνες σε προϊόντα περιόδου και μία στις πέντε γυναίκες έχει δυσκολευθεί κάποια στιγμή στη ζωή της ή δυσκολεύεται συστηματικά να αντεπεξέλθει στο κόστος αυτό.

Ο νέος νόμος υποχρεώνει τους δήμους να διαθέτουν προϊόντα υγιεινής σε όλες τις γυναίκες που τα χρειάζονται, στα πρότυπα του δήμου του Νορθ Αϊρσιρ, που παρέχει δωρεάν σερβιέτες και ταμπόν στα δημοτικά κτίρια από το 2018.

«Είναι μια υπερήφανη ημέρα για τη Σκωτία», δήλωσε η υπεύθυνη του τομέα υγείας του Εργατικού Κόμματος της Σκωτίας, Μόνικα Λένον. «Η διαφορά για τις ζωές των γυναικών και των κοριτσιών θα είναι τεράστια. Εχει αλλάξει δραματικά ο τρόπος με τον οποίο συζητούμε για την περίοδο στη δημόσια σφαίρα», προσέθεσε. «Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, δεν είχε γίνει η παραμικρή συζήτηση για την περίοδο στο Χόλιρουντ (Βουλή της Σκωτίας) και τώρα είναι κάτι τετριμμένο».

Το κόστος του μέτρου αναμένεται να ανέλθει στα 8,7 εκατ. στερλίνες ετησίως και οι Αρχές της Σκωτίας δεν σκοπεύουν να υποβάλουν τις γυναίκες στην εξευτελιστική διαδικασία του να αποδεικνύουν τη ανέχειά τους προκειμένου να τους χορηγήσουν τα απαραίτητα είδη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment