PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς


Σχέδιο προκειμένου να παρέχονται δωρεάν μάσκες, μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε όλους τους μαθητές της χώρας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, έχει το υπουργείο Εσωτερικών, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο υπουργός υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από το υπουργείο Εσωτερικών να κάνει ότι απαιτείται για το συγκεκριμένο θέμα.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για τις προδιαγραφές μετά και την χθεσινή εισήγηση τους για χρήση μάσκας από όλους τους μαθητές» συμπλήρωσε ο υπουργός Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι λεπτομέρειες θα υπάρξουν τις επόμενες ώρες ή μέρες.

Λίγο αργότερα, με ανάρτησή του, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι με ειδική έκτακτη επιχορήγηση του υπουργείου Εσωτερικών, ύψους 15,2 εκατομμυρίων ευρώ προς όλους τους δήμους, «εφοδιάζουμε όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς με μάσκες. Κάνουμε πράξη την ξεκάθαρη πολιτική βούληση του πρωθυπουργού να προστατέψουμε την υγεία».

Τόνισε ακόμη ότι θα γίνουν 9.500 προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων της χώρας. «Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την καθαριότητα και την ασφάλεια των παιδιών μας στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα» διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι μπορεί να παραταθεί και για το Σεπτέμβριο το μέτρο της τηλεργασίας ή back office, για τους δημόσιους υπαλλήλους που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου. Το μέτρο κανονικά λήγει σε 10 ημέρες.

Έτσι φαίνεται πως η κυβέρνηση, μετά το πράσινο φως που δόθηκε για τη χρήση μάσκας από το νηπιαγωγείο, προχωρά σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να παρέχονται – για όσο διάστημα κρατήσει η πανδημία του κοροναϊού – δωρεάν μάσκες, ώστε να μην περάσει και αυτό το οικονομικό βάρος στις πλάτες των γονέων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment