PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Δωρεάν έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας από την Κινητή Μονάδα στο Δήμο Ιλίου


Πραγματοποίησε δωρεάν ελέγχους της αναπνευστικής λειτουργίας σε πάνω από 600 πολίτες

Από 9 έως και 30 Μαρτίου 2011, η Κινητή Μονάδα Σπιρομετρήσεων της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας πραγματοποίησε δωρεάν ελέγχους της αναπνευστικής λειτουργίας σε πάνω από 600 πολίτες του Δήμου Ιλίου, για την ανίχνευση συμπτωμάτων της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας.

Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) είναι μία νόσος των πνευμόνων που στις προηγμένες χώρες οφείλεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό στο κάπνισμα και τείνει να αναδειχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα υγείας της εποχής μας.

Ωστόσο, πρόκειται για μια νόσο ιάσιμη, αφού με τη χρήση θεραπευτικών μεθόδων βελτιώνεται σημαντικά η αναπνευστική λειτουργία των πασχόντων, με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται ή ακόμα και να ανακόπτεται η εξέλιξή της.

Ο Δήμος Ιλίου, στηρίζοντας έμπρακτα το σπουδαίο έργο της ομάδας ΧΑΠ της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τη νόσο και την αντιμετώπισή της, συνεργάστηκε με την Κινητή Μονάδα Σπιρομετρήσεων για την εξέταση σημαντικού αριθμού κατοίκων του Ιλίου και δήλωσε την πρόθεσή του να επαναλάβει όσο το δυνατόν πιο σύντομα την επιτυχημένη αυτή συνεργασία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Νέος Πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο Τσίρμπας – Το παρασκήνιο με Παχατουρίδη

Peristeri News

Leave a Comment