PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δυο νεκροί από τον κορωνοϊό σε Ζάκυνθο και Πτολεμαΐδα – Τρεις συνολικά στην Ελλάδα


Δύο νέοι θάνατοι από τον κορωνοϊό καταγράφηκαν σήμερα το πρωί στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στη χώρα σε τρεις.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας σήμερα το πρωί κατέληξαν ένας 90χρονος που νοσηλευόταν στο Γ.Ν. Πτολεμαΐδας, καθώς και ένας 67χρονος που είχε εισαχθεί στο Γ.Ν. Ζακύνθου.

Ο 90χρονος είχε εισαχθεί με πνευμονία και σοβαρά υποκείμενα νοσήματα στις 11 Μαρτίου στο Γ.Ν. Πτολεμαϊδας και υπέκυψε σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε σοβαρή άλλα σταθερή κατάσταση νοσηλεύονται στο θάλαμο αρνητικής πίεσης, ο γιος του και σε λίγο καλύτερη κατάσταση η νύφη του. Ο 90χρονος είχε απευθυνθεί αρχικά στο Κέντρο Υγείας Τσοτιλίου και στην συνέχεια απευθύνθηκε στο νοσοκομείο Καστοριάς στο ΤΕΠ. Στην συνέχεια έγινε εισαγωγή του στην Παθολογική Κλινική με συμπτώματα πνευμονίας. Μετά την επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ του έγιναν εξετάσεις όπου διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στο κορωνοϊό και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Ο 67χρονος, που είχε εισαχθεί με υποκείμενα νοσήματα στο Γ.Ν. Ζακύνθου στις 12 Μαρτίου, διασωληνώθηκε την ίδια μέρα και κατέληξε σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο Ζακύνθου, ο 67χρονος είχε βεβαρημένο ιστορικό υγείας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες πριν λίγες ημέρες είχε συνοδεύσει συγγενικό του πρόσωπο, που νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. Αμέσως μετά άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα του ιού.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος θάνατος στη χώρα είχε ανακοινωθεί την περασμένη Πέμπτη στην Πάτρα.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπ. Υγείας τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανέρχονται σε 190.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment