PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δυνατό χειροκρότημα στο ΟΑΚΑ στη συναυλία-φόρο τιμής στον Μάνο Ξυδούς (video)


Μαζί και πάλι οι Πυξ Λαξ

Το πρώτο τους χειροκρότημα μετά από επτά χρονιά απουσίας τους ως συγκρότημα δέχτηκαν οι Πυξ Λαξ, με το άνοιγμα της συναυλίας – φόρο τιμής στον Μάνο Ξυδούς χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ.

Αξέχαστα τραγούδια και αγαπημένοι στίχοι του συγκροτήματος πλημμυρίζουν το στάδιο. «Αντίο Μάνο» λέει από σκηνής ο Φίλιππος Πλιάτσικας θυμίζοντας την απουσία του αγαπημένου φίλου και συναδέλφου τους.

«Είναι δύσκολο για εμάς που δεν θα είναι εδώ ο Μάνος» είχε αναφέρει ο Φίλιππος Πλιάτσικας. «Η επανένωση μας ήταν ιδέα και όνειρο του Μάνου και όλο αυτό θα γίνει με αφορμή την ιδέα του και προς τιμήν του».

Ήταν 13 Απριλίου 2010 όταν ο Μάνος Ξυδούς, ένα από τα μέλη των Πυξ Λαξ έφυγε πρόωρα από τη ζωή και τον αποχαιρέτησαν στην πόλη του, τους Αγίους Αναργύρους. Η ιστορία του συγκροτήματος ξεκίνησε το 1989 από δύο παιδικούς φίλους, τον Φίλιππο Πλιάτσικα και τον Μπάμπη Στόκα, όταν αποφάσισαν να δείξουν κάποια τραγούδια στον φίλο τους Μάνο Ξυδού.

Από τότε ενώθηκαν και έναν χρόνο μετά κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος με τον τίτλο «Τι άλλο να πεις πιο απλά» και ακολουθούν δύο ακόμα άλμπουμ, το «Ζόρικοι καιροί» και «Ο ήλιος του χειμώνα με μελαγχολεί», κάνοντας το συγκρότημα γνωστό στο κοινό.

Εκτός από τους Φίλιππο Πλιάτσικα και Μπάμπη Στόκα, η μπάντα απαρτίζεται από μουσικούς που βρέθηκαν από την αρχή δίπλα στο συγκρότημα: τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο στην ηλεκτρική κιθάρα, τη Δήμητρα Καραμπεροπούλου στο ακορντεόν, τον Άλκη Παπαδόπουλο στο πιάνο, το Γιώργο Γιαννόπουλο στα τύμπανα και το Νίκο Γιαννάτο στο μπάσο.

Μια ώρα μετά την έναρξη της συναυλίας και παρά ορισμένα προβλήματα με τον ήχο που δεν έφθανε σε ορισμένα σημεία, η προσέλευση του κόσμου συνεχιζόταν…

video ΠΥΞ ΛΑΞ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΡΟΝΤΖΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ 8/6/2011

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment