PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δραματικές εξελίξεις στο συγκρότημα Μπόμπολα


Δραματικές είναι οι εξελίξεις στο συγκρότημα Τύπου της Μεταμόρφωσης Χαλανδρίου μετά την απόφαση του εκδότη, Γιώργου Μπόμπολα, να κατεβάσει ρολά σε όλες τις εκδοτικές δραστηριότητες του ομίλου «Πήγασος».

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στο συγκρότημα Τύπου της Μεταμόρφωσης Χαλανδρίου μετά την απόφαση του εκδότη, Γιώργου Μπόμπολα, να κατεβάσει ρολά σε όλες τις εκδοτικές δραστηριότητες του ομίλου «Πήγασος».

Ο Γιώργος Μπόμπολας κάλεσε σήμερα τους διευθυντές του και τους ανήγγειλε τις αποφάσεις του, οι οποίες αποτελούν απάντηση στην κήρυξη 48ωρης απεργίας για την απόλυση ενός δημοσιογράφου.

Ο εκδότης αποφάσισε την διακοπή της καθημερινής έκδοσης της εφημερίδας «Ημερησία» χωρίς να έχει καταλήξει εισέτι στη διατήρηση της σαββατιάτικης έκδοσή της. Στα πρότυπα του κλεισίματος του «Ελεύθερου Τύπου» κλείνει τις εφημερίδες «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής» και συζητά το ενδεχόμενο επανέκδοσης αργότερα της εφημερίδας, αν και εφ όσον το κρίνει σκόπιμο, με εντελώς διαφορετική συντακτική ομάδα.

Αποφάσισε επίσης την πώληση της αθλητικής εφημερίδας «Goal» καθώς και του αθλητικού ραδιοφωνικού σταθμού «Sentra 103,3» ο οποίος ενδεχομένως να μεταβιβαστεί στον κ. Μιχάλη Ανδρουλιδάκη, αλλά έχει εκφράσει ενδιαφέρον και ο Νίκος Μαστοράκης.

Ο Γιώργος Μπόμπολας φανερά εκνευρισμένος από την κήρυξη 48ωρης απεργίας στα έντυπά του, είπε στους συνεργάτες του τα εξής: «Ο Alter λειτουργεί με χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων, η Ελευθεροτυπία δανείζεται από τις τράπεζες και απολύει, ο ΔΟΛ επίσης. Και εμένα μου κηρύσσουν απεργία για μία απόλυση;».

Αμέσως μετά τις δραματικές αυτές εξελίξεις, ομάδα εργαζομένων στην εταιρεία «Πήγασος» μετέβη στην ΕΣΗΕΑ για να ζητήσει την διακοπή της απεργιακής κινητοποίησης, αίτημα το οποίο απέρριψε το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων. Η διοίκηση του ομίλου Μπόμπολα, αναμένεται από αύριο Τρίτη ή μεθαύριο Τετάρτη, να αρχίσει την αποστολή εξωδίκων στους εργαζομένους με τις απολύσεις τους, προκειμένου να αποζημιωθούν.

Παραμένει άγνωστο, το εάν ο Γιώργος Μπόμπολας προτίθεται στην αμέσως επόμενη περίοδο να προσλάβει νέα μικρή, στον αριθμό, ομάδα εργαζομένων, με εντελώς διαφορετικό μισθολόγιο, προκειμένου να συνεχίσει, αν συνεχίσει, τις εκδοτικές δραστηριότητές του.

ΠΗΓΗ: Zougla.gr

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment