PeristeriNews.gr
Διεθνή

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λόγω της Κλίντον


Τριήμερη θα είναι τελικά η παραμονή της αμερικανίδας ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον στην Αθήνα.

Τριήμερη θα είναι τελικά η παραμονή της αμερικανίδας ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον στην Αθήνα, καθώς φτάνει από απόψε στην ελληνική πρωτεύουσα (αναμένεται από στιγμή σε στιγμή στο Ελ. Βενιζέλος). Η κα. Κλίντον έρχεται στην χώρα μας προερχόμενη από την Τουρκία, όπου συμμετείχε στην σύνοδο της ομάδας Επαφής για τη Λιβύη που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Εκεί η κα. Κλίντον είχε συνάντηση και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε το γεγονός ότι κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον τούρκο ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου, η μεταφράστρια απέφυγε να μεταφράσει στα τουρκικά τις αναφορές της Αμερικανίδας ΥΠΕΞ στην ανάγκη να ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, ουσιαστικά… λογοκρίνοντάς την!!!

Για την Κυριακή έχουν προγραμματιστεί οι συναντήσεις της Χίλαρι Κλίντον κατά σειρά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον ομόλογό της υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Λαμπρινίδη (με τον οποίο είχαν μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας στην Πόλη) καθώς και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στη θεματολογία των συζητήσεων που θα έχει η κα. Κλίντον με την ελληνική πολιτική ηγεσία, όπως είναι φυσιολογικό, βασικό ρόλο θα έχουν τα ζητήματα που σχετίζονται με την οικονομική κρίση και τις επενδύσεις. Αναμένεται επίσης να συζητηθούν οι εξελίξεις στην Λιβύη, την Συρία και τη Μέση Ανατολή, τα ελληνοτουρκικά, το κυπριακό πρόβλημα αλλά και το ζήτημα των σχέσεων της χώρας μας με την ΠΓΔΜ.

Πριν την αναχώρησή της την Δευτέρα, η κα. Κλίντον θα έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο της ΝΔ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλα ραντεβού με αρχηγούς κομμάτων, που δεν έχουν ωστόσο ακόμα ανακοινωθεί.

Επί ποδός πολέμου βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. αλλά και οι λοιπές αρμόδιες αρχές για την ασφαλή παρουσία της αμερικανίδας υπεξ στην Ελλάδα. Για τους λόγους αυτούς, δεν αποκλείεται μάλιστα να κλείσουν ανάλογα με τις ανάγκες κάποιοι από τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας το μεσημέρι, οπότε και θα γίνουν οι περισσότερες συναντήσεις της Χίλαρι Κλίντον.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του

Peristeri News

Leave a Comment