PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για το Ecofin στο Ζάππειο


Συγκεκριμένα, απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας από τις 6 το πρωί έως τις 11 το βράδυ και αύριο έως τις 15:00.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για τη σημερινή και την αυριανή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ζάππειο Μέγαρο.

Συγκεκριμένα, απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας από τις 6 το πρωί έως τις 11 το βράδυ και αύριο έως τις 15:00.

Η απαγόρευση αφορά στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – λεωφόρους:

Αμερικής (από τη συμβολή της με την οδό Σταδίου) – δεξιά Ακαδημίας – αριστερά Κανάρη – Πλ. Φιλικής Εταιρείας – Καψάλη – Καρνεάδου – δεξιά Μαρασλή – αριστερά Υψηλάντου – αριστερά Μονής Πετράκη – δεξιά Ραβινέ – δεξιά Βλ. Μπένση – δεξιά Βασ. Σοφίας – αριστερά Ηριδανού – αριστερά Ίωνος Δραγούμη – δεξιά Δημητρέσσα – αριστερά Αντιφίλου – δεξιά Αλκμάνος – συνέχεια Ταξίλης – αριστερά Γαζιάς – δεξιά Αλκαίου – δεξιά Ούλωφ Πάλμε – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπύρου Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλ. Πλαστήρα – Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – αριστερά Αρδηττού – Καλλιρρόης – αριστερά Πίσσα – δεξιά Θαρύπου – αριστερά Κασομούλη – δεξιά Σφιγγός – δεξιά Λαγουμιτζή – αριστερά Ευρυδάμαντος – δεξιά Γαλαξία – δεξιά Συγγρού – αριστερά Φραγκούδη – δεξιά Χαρ. Τρικούπη – συνέχεια Δημητρακοπούλου – αριστερά Δράκου – δεξιά Γαριβάλδι – αριστερά Ροβέρτου Γκάλλι – συνέχεια Θεωρίας – δεξιά Πρυτανείου – Στράτωνος – αριστερά Θέσπιδος – Κυδαθηναίων – αριστερά Κόδρου – Βουλής – δεξιά Κολοκοτρώνη μέχρι την συμβολή της με την οδό Σταδίου.

Παράλληλα, κλειστοί θα είναι οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα από τις 17:30 και στην Ακρόπολη από τις 18:30.

Δήλωση στήριξης αναμένει η Ελλάδα

Η κυβέρνηση ελπίζει σε δήλωση στήριξης, όπως διεφάνη από τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Στην ουσία, η οικονομική καρδιά της Ευρώπης χτυπάει στην Ελλάδα. Είναι όλοι οι υπουργοί Οικονομικών, οι Κεντρικοί Τραπεζίτες, Εμπορικοί Τραπεζίτες. Ενημέρωσα για το τι μέλλει γενέσθαι», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός είπε ότι «θα αναγνωριστούν οι θυσίες του ελληνικού λαού και οι προσπάθειές του», ενώ ερωτηθείς αν περιμένει κάποια δήλωση στήριξης απάντησε «θα δούμε».

Η ατζέντα της συνόδου

Στο επίκεντρο της άτυπης συνεδρίασης του Ecofin θα βρεθούν οι εξελίξεις σχετικά την Τραπεζική Ένωση, αλλά και θέματα που συνδέονται με τις κοινωνικές πτυχές της ανάπτυξης και της οικονομικής σταθερότητας στην Ευρώπη. Θα συζητηθούν ακόμη η μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση της οικονομίας και ιδιαίτερα η ενίσχυση της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και η προετοιμασία των εαρινών συνόδων ΔΝΤ/Παγκόσμιας Τράπεζας και των Υπουργών Οικονομικών της ομάδας G20.

Η ενίσχυση της ανάπτυξης και η δημιουργία θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα για τους νέους, βρίσκεται ψηλά και στην ατζέντα της υπουργικής συνάντησης του Μηχανισμού Ευρωμεσογειακών Επενδύσεων και Εταιρικής σχέσης (FEMIP), όπου η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB) θα παρουσιάσει στους υπουργούς Οικονομικών τον Οδικό Χάρτη 2020, που περιγράφει τη νέα στρατηγική της για τη Μεσόγειο.

Κατά το σημερινό γεύμα εργασίας, οι υπουργοί του Ecofin και οι διοικητές των Κεντρικών Τραπεζών θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα κοινωνικά προβλήματα της Ευρώπης και τις επιπτώσεις τους στην οικονομική ανάπτυξη, με βάση παρουσίαση σχετικού κειμένου από το Bruegel. Αργότερα, κατά την πρώτη συνεδρία του Ecofin, οι υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις για την οικονομική κατάσταση, τις προβλέψεις και τις αναπτυξιακές προοπτικές, εστιάζοντας και στην κατάσταση των χρηματαγορών.

Η Επιτροπή θα παρουσιάσει την ανακοίνωσή της για τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση της οικονομίας και η Ομάδα Εμπειρογνωμόνων Υψηλού Επιπέδου θα παρουσιάσει την Έκθεσή της για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και έργων υποδομής με τίτλο «Χρηματοδότηση για την Ανάπτυξη».

Στο τέλος της πρώτης συνεδρίας, οι υπουργοί θα συζητήσουν και θα συμφωνήσουν σε προσχέδιο για τους Όρους Αναφοράς και τη Δήλωση της Διεθνούς Νομισματικής και Χρηματοοικονομικής Επιτροπής, η οποία προετοιμάστηκε από την Επιτροπή Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων για τις εαρινές συνόδους ΔΝΤ/Παγκόσμιας Τράπεζας και των υπουργών Οικονομικών της ομάδας G20.

Στη συνέχεια, κατά τη 13η κοινή Υπουργική Συνάντηση ECOFIN/FEMIP, οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στις προκλήσεις και τη μόχλευση της αειφόρου ανάπτυξης, καθώς και στη νέα στρατηγική της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EΤΕπ) για τη Μεσόγειο με ορίζοντα το 2020.

Η αυριανή συνεδρίαση του Ecofin θα είναι επικεντρωθεί στη Μεταρρύθμιση του Κανονιστικού Πλαισίου του Ευρωπαϊκού Τραπεζικού Συστήματος.

Το πρώτο θέμα συζήτησης είναι η Δομική Μεταρρύθμιση του Τραπεζικού Συστήματος και βασίζεται στην παρουσίαση της πρότασης της Επιτροπής για τον Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με διαρθρωτικά μέτρα βελτίωσης της αντοχής των ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Επιπλέον, οι υπουργοί θα συζητήσουν τις πρόσφατες εξελίξεις για την Τραπεζική Ένωση, ζήτημα υψίστης προτεραιότητας για την ελληνική Προεδρία, λόγω της σημασίας της ως προϋπόθεσης για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και της αύξησης της ρευστότητας στην ευρωπαϊκή οικονομία, καθώς και της διασφάλισης της οικονομικής σταθερότητας.

Οι εξελίξεις γύρω από τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης (SRM) και την εφαρμογή του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (SSM), με παρουσίαση από την επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου του, περιλαμβάνονται επίσης στην ατζέντα των συζητήσεων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment