PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη Μέρκελ


Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας φτάνει το απόγευμα στην Αθήνα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στη χώρα μας.

Όπως έχει γίνει γνωστό, επί ποδός θα βρίσκονται πάνω από 2.000 αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών, ενώ θα κλείνουν οι δρόμοι κατά τις μετακινήσεις της κ. Μέρκελ, αφού πρώτα θα ελέγχεται πολύ σχολαστικά κάθε διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσει.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε την απαγόρευση συγκεντρώσεων και πορειών από τις 6 το πρωί της Πέμπτης έως τις 4 το απόγευμα της Παρασκευής, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, λόγω της επίσημης επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου, ενώ θα τεθούν σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Οι ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά, με βάση το πρόγραμμα της κ. Μέρκελ, ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Παράλληλα, με εντολή της Αστυνομίας, θα κλείσει σήμερα στις 16.00 ο σταθμός του μετρό Ευαγγελισμός, ενώ στις 16.30 θα κλείσουν οι σταθμοί Κατεχάκη, Μέγαρο Μουσικής και Σύνταγμα. Αύριο Παρασκευή ο σταθμός Σύνταγμα θα παραμείνει κλειστός από τις 8.30 έως τις 11.30 το πρωί. Οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Η Γερμανίδα καγκελάριος θα φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 17.30 και στις 18.10 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ και δείπνο. Στην ατζέντα της συνάντησης θα τεθούν οι διμερείς σχέσεις, ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα.

Την Παρασκευή στις 9.45 το πρωί η κ. Μέρκελ θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στις 10.00 θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Γερμανική Σχολή της Αθήνας και θα έχει συνάντηση με Έλληνες καλλιτέχνες, επιστήμονες, διανοούμενους και εκπροσώπους γερμανικών και ελληνικών επιχειρήσεων.

Για την Παρασκευή στις 14.00 έχει κλειστεί και το «ραντεβού» της καγκελαρίου με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η κ. Μέρκελ θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 16.30.

Βερολίνο: Δεν συνδέεται η Συμφωνία των Πρεσπών με άλλα πολιτικά ζητήματα

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της αυριανής επίσκεψης της καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ στην Αθήνα, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ έκανε λόγο για μια επίσκεψη έπειτα από αρκετά χρόνια, σε μια φίλη χώρα και εταίρο στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ.

«Πρόκειται για ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα και υπό αυτή την έννοια είναι καλό ότι μετά από καιρό γίνεται πάλι αυτή η επίσκεψη. Οι επαφές και οι συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση είναι εντατικές και τακτικές, συναντιόμαστε και στο πλαίσιο διαφόρων ευκαιριών, αλλά τώρα είναι ωραίο ότι η καγκελάριος θα βρεθεί πάλι στην Αθήνα» επισήμανε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ξεκαθάρισε παράλληλα πως το Βερολίνο στηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δεν επιβεβαιώνει «τη σύνδεση με άλλα, εντελώς ξένα θεματικά, πολιτικά ζητήματα». «Δεν επιθυμώ να εκφραστώ για εσωτερικές κομματικές διαδικασίες στην Ελλάδα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η κυβέρνηση, η καγκελάριος, ο υπουργός Εξωτερικών, χαιρετίζουν ως ιστορική ευκαιρία την πιθανή διευθέτηση της διαμάχης για το όνομα μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, η οποία έχει καταστεί δυνατή μέσω της Συμφωνίας Πρεσπών, διότι δημιουργεί στην περιοχή δυνατότητες οι οποίες χωρίς την διευθέτηση αυτής της διαμάχης για την ονομασία δεν θα δημιουργούνταν για πολλά χρόνια ακόμη» τόνισε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment