PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δράση κατά των επιθέσεων σε πολιτικούς


Οι συχνοί προπηλακισμοί σε βάρος πολιτικών όλων των κομμάτων έχει ανησυχήσει και το κυβερνών κόμμα, το οποίο αναλαμβάνει συντονισμένη δράση κατά των φαινομένων βίας εναντίον πολιτικών προσώπων.

Οι συχνοί προπηλακισμοί σε βάρος πολιτικών όλων των κομμάτων έχει ανησυχήσει και το κυβερνών κόμμα, το οποίο αναλαμβάνει συντονισμένη δράση κατά των φαινομένων βίας εναντίον πολιτικών προσώπων.

Μετά την πρόταση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για σύσταση διακομματικής επιτροπής και τη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, απέστειλε προς όλες τις νομαρχιακές και τομεακές επιτροπές του Κινήματος επιστολή με την οποία τις καλεί να αναλάβουν δράση προς την ίδια κατεύθυνση.

Πολλοί βουλευτές, όλων των κομμάτων, ακυρώνουν δημόσιες εμφανίσεις τους αλλά και ιδιωτικές εξόδους φοβούμενοι ότι θα πέσουν θύματα προπηλακισμού, όπως συμβαίνει το τελευταίο διάστημα σε δεκάδες συναδέλφους τους. Ετσι, το ΠΑΣΟΚ προτείνει σειρά εκδηλώσεων με πολυκομματική συμμετοχή για να εξευρεθούν τρόποι ώστε να σταματήσουν τα φαινόμενα βίας κατά των πολιτικών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καρχιμάκης ζητεί από τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ να αναλάβουν πρωτοβουλία για τη διοργάνωση εκδηλώσεων στις οποίες θα προσκληθούν να πάρουν μέρος όλα τα κόμματα, «με στόχο την καταδίκη τέτοιων φαινομένων και τη δημιουργία κοινού μετώπου απέναντι στα φαινόμενα βίας, που υπονομεύουν και τη δημοκρατία και την οικονομία και την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία».

Τα φαινόμενα βίας κατά πολιτικών προσώπων, τονίζει επίσης ο κ. Καρχιμάκης, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερη ανομία και τελικά πλήττουν και την ίδια τη χώρα, υπονομεύουν τις ατομικές ελευθερίες, ενισχύουν την ανασφάλεια και ακρωτηριάζουν τη Δημοκρατία.

Επίσης, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ αποδίδει τα φαινόμενα βίας στην καθοδήγησή τους από ακραίες ομάδες, που κινούνται στα όρια του νόμου, υπαινισσόμενος σαφώς ότι όλα αυτά υποκινούνται από όσους επιθυμούν ένα αδύναμο πολιτικό σύστημα. «Από τις συμπεριφορές αυτές», αναφέρει χαρακτηριστικά, «κερδίζουν μόνο τα οικονομικά και τα πάσης φύσεως συμφέροντα που επιδιώκουν αδύναμα πολιτικά συστήματα προκειμένου να εξυπηρετούνται».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment