PeristeriNews.gr
Διεθνή

Διπλωματικές διαβουλεύσεις για τη Λιβύη


Ομάδα διπλωματών απέστειλε η βρετανική κυβέρνηση, προκειμένου να έχουν επαφές με την ηγεσία των εξεγερμένων στη Βεγγάζη.

Ομάδα διπλωματών απέστειλε η βρετανική κυβέρνηση, προκειμένου να έχουν επαφές με την ηγεσία των εξεγερμένων στη Βεγγάζη.

Ο πρωθυπουργός δέχθηκε χθες στην Αθήνα τον απεσταλμένο του Συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι και εκτελούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών, Αμπντελάτι Ομπέιντι, κατόπιν σχετικού αιτήματος του πρωθυπουργού της Λιβύης.

Από το γραφείο του πρωθυπουργού ανακοινώθηκε επίσης ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών για τις εξελίξεις στη βόρεια Αφρική και ιδιαίτερα στη Λιβύη, μεταξύ των οποίων με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέιβιντ Κάμερον και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον απεσταλμένο του Καντάφι, δήλωσε ότι “είχαμε μια σειρά επαφών τις τελευταίες μέρες για τις εξελίξεις στη Λιβύη μέσα στο πλαίσιο που η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή είπε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για πολιτική, διπλωματική λύση στη Λιβύη.

Ο απεσταλμένος αυτός, όπως ενημέρωσε, θα συνεχίσει τις επαφές του στη Τουρκία και μετά στη Μάλτα.

Η κατάσταση στη Λιβύη

Ενας μεγάλος αριθμός αμάχων σκοτώθηκε χθες, την ώρα που οι πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι δυνάμεις επιχειρούν με πολλούς βομβαρδισμούς να ανακτήσουν πόλεις της δυτικής Λιβύης από τον έλεγχο των εξεγερμένων.

Παραδείγματος χάρη, βομβαρδίστηκε η πόλη Γιεφρέν, στο δυτικό τομέα της Λιβύης. Τουλάχιστον δύο άμαχοι σκοτώθηκαν, ενώ τέσσερις τραυματίστηκαν στη διάρκεια των πολύωρων βομβαρδισμών.

Στη Μιζουράτα, την τρίτη σε μέγεθος λιβυκή πόλη, από τον βομβαρδισμό μιάς πολυκλινικής τουλάχιστον ένας άμαχος έχασε τη νύκτα τη ζωή του, ενώ τραυματίστηκαν πολλοί εθελοντές. Στην πόλη αυτή λείπουν πλέον, σε απελπιστικό βαθμό, τα τρόφιμα και τα ιατροφαρμακευτικά υλικά.

Στην πόλη Ζιντάν λείπει το πόσιμο νερό, ενώ τα δίκτυα της ηλεκτροδότησης έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές. Εχουν βομβαρδιστεί ακόμα και τα τζαμιά…

Κάτοικος της πόλης, μιλώντας στο Αλ Τζαζίρα, προέτρεψε στη σφαγή γαϊδουριών, βοδιών, “που δεν μπορεί να γίνουν ο στόχος των καθεστωτικών δυνάμεων, ούτε να μεταφέρουν όπλα…”

Οι εξεγερμένοι προσπαθούν να διατηρήσουν τον έλεγχο σε όλη την παραλιακή ζώνη, που οδηγεί στη Μιζουράτα, θεωρώντας την ως μία “πύλη” στο δρόμο προς την Τρίπολη.

Σκληρές, πολύωρες, είναι οι μάχες που γίνονται, γιά τον έλεγχο του λιμανιού της πόλης Μπρέγκα, που περιστοιχίζεται από πετρελαϊκά κοιτάσματα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment