PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δικογραφία σε βάρος 30χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου


Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος 30χρονου, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω Διαδικτύου.

Προηγήθηκε αξιοποίηση στοιχείων του αμερικανικού οργανισμού N.C.M.E.C. (National Center for Missing and Exploited Children), σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν στην ελληνική Επικράτεια δύο χρήστες του Διαδικτύου που απέκτησαν πρόσβαση σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και μέσω των προφίλ τους αντάλλαξαν υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, που εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την ψηφιακή-διαδικτυακή αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι μέρος των επίμαχων ηλεκτρονικών ιχνών αντιστοιχούν σε σύνδεση που χρησιμοποιούσε ο 30χρονος.

Σε έρευνα που διενήργησε στο σπίτι του στην Κρήτη κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τη συνδρομή αστυνομικών της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπό διερεύνηση υπόθεση και διαπιστώθηκε η διαχείριση ενός εκ των δύο προφίλ που εμπλέκονται στην ανταλλαγή του παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Όπως προέκυψε, ο διαχειριστής του δεύτερου προφίλ είχε συλληφθεί στις 6 Ιουνίου 2018, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος και σε βάρος του είχε σχηματιστεί σχετική δικογραφία.

Τα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνησή τους, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment