PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δικαιώθηκαν οι συμβασιούχοι από τον Αρειο Πάγο


Δημοσιοποιήθηκε η απόφαση του Αρείου Πάγου για τους συμβασιούχους, που τους δικαιώνει απόλυτα.

Δημοσιοποιήθηκε η απόφαση του Αρείου Πάγου για τους συμβασιούχους, που τους δικαιώνει απόλυτα.

Οι πληροφορίες για την απόφαση έγιναν δεκτές με πανηγυρισμούς από τους εκατοντάδες συμβασιούχους που βρίσκονταν έξω από το κτήριο του ανωτάτου δικαστηρίου, ορισμένοι από τους οποίους ξέσπασαν σε κλάματα χαράς ενώ άλλοι άνοιξαν σαμπάνιες.

Η δικαίωση αφορά τέσσερις καθαρίστριες του ΟΠΑΠ που μετά από μεγάλο δικαστικό αγώνα πετυχαίνουν την μονιμοποίησή τους στον Οργανισμό.

Ωστόσο, είναι προφανές ότι η απόφαση θα αποτελέσει μπούσουλα για τα δικαστήρια που θα εξετάζουν αντίστοιχες περιπτώσεις, που όπως γίνεται αντιληπτό δεν είναι και λίγες.

Αξίζει να αναφερθεί ωστόσο ότι η δικαίωση αφορά συμβασιούχους της περιόδου 1996-1998 και σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτήν διευκρινίζεται ότι δεν αφορά συμβασιούχους μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001 αλλά πριν από αυτό το χρονικό σημείο, που έχουν κατοχυρώσει το σχετικό δικαίωμα.

Επίσης, πρέπει να τονιστεί ότι η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας φέρνει την πλήρη ανατροπή σε σχέση με τα μέχρι αυτήν δεδομένα, αφού αρνητική ήταν η εισήγηση τόσο των δικαστών που είχαν οριστεί ως εισηγητές όσο και η πρόταση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Πάντως, η απόφαση χαροποίησε και τους συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι είχαν σπεύσει έξω από τον Άρειο Πάγο και προγραμματίζουν πορείες στην συνέχεια της ημέρας.

Η Λεωφόρος Αλεξάνδρας, που είχε κλείσει και στα δύο ρεύματα, σταδιακά ανοίγει.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment