PeristeriNews.gr
Διεθνή

Δικαίωμα ψήφου απέκτησαν οι γυναίκες στην Σ.Αραβία


Δικαίωμα ψήφου και συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές έδωσε σήμερα στις γυναίκες ο βασιλιάς Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας ικανοποιώντας έτσι ένα από τα καίρια αιτήματα των ακτιβιστών.

Δικαίωμα ψήφου και συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές έδωσε χτες στις γυναίκες ο βασιλιάς Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας ικανοποιώντας έτσι ένα από τα καίρια αιτήματα των ακτιβιστών.

«Επειδή αρνούμαστε να περιθωριοποιήσουμε τις γυναίκες στην κοινωνία σε όλους τους ρόλους που συνάδουν με την σαρία, αποφασίσαμε, μετά από συζήτηση με τους ανώτατους ουλεμάδες και άλλους…να περιλαμβάνουμε γυναίκες στο Συμβούλιο Σούρα ως μέλη, αρχής γενομένης από την επόμενη θητεία,» είπε σε ομιλία του προς τα μέλη του Συμβουλίου ο βασιλιάς Αμπντάλα και πρόσθεσε «Οι γυναίκες θα μπορούν να θέτουν υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές και ακόμα θα έχουν το δικαίωμα ψήφου».

Οι ακτιβιστές στη Σαουδική Αραβία ζητούν εδώ και καιρό να δοθούν περισσότερα δικαιώματα στις γυναίκες, που απαγορεύεται να ταξιδεύουν, να εργάζονται ή να υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση χωρίς την άδεια ενός άνδρα συγγενή, ενώ δεν επιτρέπεται και να οδηγούν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment