PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δικαίωμα παρέμβασης στις καταλήψεις των σχολείων έχουν οι εισαγγελικές αρχές


Με εγκύκλιό του προς τις εισαγγελίες εφετών όλης της χώρας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, ζητεί να τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία.

Με εγκύκλιό του προς τις εισαγγελίες εφετών όλης της χώρας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, ζητεί να τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία, εφόσον διαπιστώνεται από τις αστυνομικές αρχές ότι διαπράττονται στα σχολεία αυτόφωρα αδικήματα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα.

Στην εγκύκλιο, ωστόσο, καθίσταται σαφές ότι η αυτόφωρη διαδικασία θα πρέπει να επιβάλεται σε εξαιρετικές και σοβαρές περιπτώσεις εις βάρος εξωσχολικών ενήλικων δραστών και να αποφεύγεται για ανήλικους μαθητές.

Σε περιπτώσεις, πάντως, εξεζητημένης εγκληματικής συμπεριφοράς από ανήλικους μαθητές, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην εγκύκλιο, θα ερευνάται αν φέρουν ποινικές ευθύνες και οι γονείς για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ήδη με σχετική παραγγελία της προϊσταμένης Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένης Ράικου, ζητείται να σχηματίζονται δικογραφίες από τους αστυνομικούς για τα σχολεία στην Αττική που τελούν υπό κατάληψη και στα οποία ενδεχομένως διαπράττονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα ζητείται η βοήθεια των εκπαιδευτικών του σχολείου που γνωρίζουν την ταυτότητα όσων πρωταγωνιστούν στις καταλήψεις, ενώ, όπως αναφέρεται, ανάμεσα στους καταληψίες παρεισφρέουν τις νυχτερινές ώρες και άτομα εκτός της εκπαιδευτικής κοινότητας και προκαλούν καταστροφές.

Σύμφωνα με πληροφορίες μελετάτε το ενδεχόμενο εφαρμογής του νόμου και στις περιπτώσεις των καταλήψεων στα πανεπιστήμια και δημοσίων και στα υπουργεία εφόσον διαπιστώνονται αυτόφωρα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment