PeristeriNews.gr
Οικονομία

Διευκρινίσεις του υπ. Υποδομών για τις αυξήσεις στα διόδια


Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε για τις νέες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων εν καιρώ κρίσης, το υπουργείο Υποδομών έσπευσε να ξεκαθαρίσει το θέμα.

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε για τις νέες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων εν καιρώ κρίσης, το υπουργείο Υποδομών έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως η εν λόγω αύξηση προήλθε από την εφαρμογή της ετήσιας τιμαριθμικής προσαρμογής.

Το υπουργείο υπενθυμίζει ότι η εφαρμογή της ετήσιας τιμαριθμικής προσαρμογής αποτελεί έναν από τους όρους των συμβάσεων που συνήφθησαν το 2007 με τις κατασκευάστριες εταιρίες των αυτοκινητοδρόμων, από την τότε κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει ακόμη, η αθέτηση των όρων, σύμφωνα με τις συμβάσεις αυτές, δίνει τη δυνατότητα στους παραχωρησιούχους να ζητήσουν αποζημιώσεις από το ελληνικό Δημόσιο. «Τις δε αποζημιώσεις αυτές», προσθέτει, «θα κληθούν να πληρώσουν ακριβά όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες φορολογούμενοι».

Η ηγεσία του υπουργείου διαβεβαιώνει ότι επιλογή της κυβέρνησης αποτελεί «αφενός η επανεκκίνηση των έργων που θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, αφετέρου δε το κόστος των συμβατικών υποχρεώσεων να βαρύνει τους χρήστες των αυτοκινητοδρόμων και όχι όλους τους Έλληνες φορολογούμενους χωρίς καμία διάκριση».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment