PeristeriNews.gr
Οικονομία

Διευκρινίσεις για την αποπομπή της Σαββαΐδου θέλει η Κομισιόν


Διευκρινίσεις για την απόφαση αποπομπής της Κατερίνας Σαββαΐδου θέλει η Κομισιόν και υπενθυμίζει τη δέσμευση της Ελλάδας να προστατεύσει την αξιοπιστία του θεσμού της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Ερωτηθείσα για το θέμα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανίκα Μπράιτχαρτ παρατήρησε ότι μία από τις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι η βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης και είσπραξης.

Για αυτόν τον λόγο, όπως είπε, η αυτονομία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων παίζει κεντρικό ρόλο στη θεσμική αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα.
Η εκπρόσωπος ανέφερε ακόμη ότι η Ελλάδα έχει δεσμευτεί στο πλαίσιο του προγράμματος να ενδυναμώσει τη θεσμική και επιχειρησιακή ανεξαρτησία των οργανισμών-κλειδιά, όπως η ΓΓΔΕ και η ΕΛΣΤΑΤ.

Επίσης, είπε ότι επί του παρόντος δεν είναι σε θέση να κάνει συγκεκριμένα σχόλια για την υπόθεση και πρόσθεσε ότι η Κομισιόν βρίσκεται σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές για διευκρινίσεις σχετικά με την απόφαση παύσης της κ. Σαββαΐδου.

Τέλος, η Μπράιτχαρτ υπενθύμισε ότι τη Δευτέρα και την Τρίτη θα βρίσκεται στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις  και πως ενδέχεται να συζητήσει για το θέμα αυτό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment