PeristeriNews.gr
Πολιτική

Διεργασίες στην Αριστερά


Σε αντίθεση με το ΚΚΕ που είναι ικανοποιημένο από τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν εισέλθει σε τροχιά έντονων διεργασιών.

Σε αντίθεση με το ΚΚΕ που είναι ικανοποιημένο από τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν εισέλθει σε τροχιά έντονων διεργασιών.

Κατ΄αρχήν στο ΚΚΕ, πέρα από το θετικό κλίμα που επικρατεί για το εκλογικό αποτέλεσμα, θετική είναι και η εκτίμηση για τον βαθμό ετοιμότητας του κόμματος να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται μετά τις εκλογές και που έχουν σχέση με την πορεία της οικονομίας και του Μνημονίου ειδικότερα, ενόψει μάλιστα της συζήτησης του νέου προϋπολογισμού στη βουλή.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος είναι και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, καθώς με την υποστήριξη και του κόμματός του εξελέγησαν 40 δήμαρχοι, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνει στην εκλογή του Γιώργου Καμίνη στην Αθήνα και του Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη.

Στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί διαφορετικό κλίμα. Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε με εμφατικό τρόπο την πολυδιάσπαση της Αριστεράς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν διαφορετικές αν επικρατούσε η ενότητα.

Ηδη, ο κ. Τσίπρας έχει αρχίσει επαφές με παράγοντες και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να διαμορφώσει ένα νέο πλαίσιο που θα οδηγήσει στην ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ. Με βάση τις αναλύσεις που έχουν γίνει, προκύπτει ότι υπάρχει μία σοβαρή κοινωνική στροφή προς τα Αριστερά, η οποία ωστόσο δεν εκφράζεται σε πολιτικό και εκλογικό επίπεδο, ακριβώς λόγω των προβλημάτων συνοχής που αντιμετωπίζει το συμμαχικό σχήμα. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι πρωτοβουλίες θα αποδώσουν.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο κ. Αλαβάνος δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τις προθέσεις του. Αν, δηλαδή, θα πάρει μέρος σε μια συζήτηση για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ ή θα μετατρέψει το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής σε έναν νέο κομματικό σχηματισμό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment