PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Διεθνής Ημέρα Μουσείων, με ελεύθερη είσοδο


Τιμώμενο Μουσείο, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης.

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (International Council of Museums – ICOM), επιθυμώντας να αναδείξει τον ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων, κατά την οποία η είσοδος σε όλα τα Μουσεία είναι ελεύθερη.

« Μουσεία για μια βιώσιμη κοινωνία»

Για το έτος 2015, το ICOM επέλεξε για τον εορτασμό το θέμα: «Μουσεία για μια βιώσιμη κοινωνία». Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας είναι η μετεξέλιξη της κοινωνίας μας σε μία κοινωνία με όραμα τη βιώσιμη ανάπτυξη. Σε αυτή τη διαδικασία τα Μουσεία πρέπει να έχουν καθοριστικό ρόλο καθώς έχουν τη δυνατότητα να προτείνουν και να προβάλλουν πρότυπα για μία κοινωνία λιγότερο καταναλωτική, πιο ανοικτή σε συνεργασίες, με σεβασμό στα οικοσυστήματα: μια κοινωνία με προοπτικές.

Με την ευκαιρία του εορτασμού, το Ελληνικό Τμήμα του ICOM αποφάσισε τιμώμενο Μουσείο για το 2015 να είναι το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Η κεντρική εκδήλωση του εορτασμού θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Μαΐου στο παραπάνω Μουσείο. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από προβολή ταινίας σχετικής με το Γκάζι, περιήγηση στους χώρους του Μουσείου και συναυλία.

Ποικίλες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί έως τις 5 Ιουνίου. Εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ημερίδες, συνέδρια, διαλέξεις, οργανωμένες ξεναγήσεις, μουσικές και άλλες εκδηλώσεις θα γίνουν σε Μουσεία και ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα. Αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Τμήματος του ICOM και στο facebook. Παράλληλα, το πρόγραμμα διανέμεται σε έντυπη μορφή από τους φορείς που συμμετέχουν στον εορτασμό.

Τη Δευτέρα, 18 Μαΐου, η είσοδος σε όλα τα Μουσεία θα είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Περιστέρι: Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα «Στον αστερισμό του έρωτα»

Peristeri News

Η ημέρα των ερωτευμένων σε ένα βίντεο της Φίνος Φιλμ

Peristeri News

Leave a Comment