PeristeriNews.gr
Πολιτική

Διαψεύδει το υπουργείο Υγείας


Διαψεύδεται από το υπ. Υγείας δημοσίευμα για μη χρηματοδότηση νοσοκομείων.

Διαψεύδει το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σημερινό δημοσίευμα, το οποίο αναφέρεται στη μη χρηματοδότηση 44 νοσοκομείων, λόγω της μη παροχής οικονομικών στοιχείων από μεριάς τους.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι “ουδέποτε τέθηκε θέμα μη χρηματοδότησης των νοσοκομείων. Μέσω του υπουργείου έχουν κατατεθεί τα οικονομικά στοιχεία του έτους 2010 και των 132 νοσοκομείων της χώρας. Για το 2011, με την εφαρμογή του ESYNET, έχουν ήδη καταγραφεί τα οικονομικά στοιχεία του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου και των 132 νοσοκομείων της χώρας, και για το λόγο αυτό έχει καταβληθεί η αντίστοιχη χρηματοδότηση”.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας τα νοσοκομεία επιχορηγήθηκαν για την καταβολή των υποχρεώσεων τους για τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο και κάθε μήνα θα επιχορηγούνται για τις οφειλές του προηγούμενου μήνα. Διατέθηκε, ειδικότερα, το ποσό των 300 εκ. ευρώ για εξόφληση οφειλών τους προς τους προμηθευτές τους για το υπόλοιπο του 2010.

“Συνεπώς”, καταλήγει η ανακοίνωση, “όλα αυτά που διαρρέονται από κάποιους προς τον τύπο, είναι εκ του πονηρού και ως στόχο έχουν να νομιμοποιήσουν ακραίες μορφές συμπεριφοράς. Σε όλους αυτούς, που προσπαθούν να σταματήσουν τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που συντελούνται στο χώρο της υγείας δημιουργώντας με ψευδή και σαθρά επιχειρήματα αρνητικές εντυπώσεις και καταστάσεις καταστροφολογίας, δηλώνουμε πως οι προβοκάτσιες τους δεν έχουν νόημα γιατί ο κόσμος πια καταλαβαίνει, και εν πάση περιπτώσει οι συγκεκριμένες φήμες είναι ανυπόστατες, ψευδείς και υπονομευτικές”.

Να σημειωθεί ότι για την προσεχή Δευτέρα ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος έχει συγκαλέσει σύσκεψη με τους διοικητές των νοσοκομείων όλης της χώρας, καθώς και τους επικεφαλής των επτά υγειονομικών περιφερειών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment