PeristeriNews.gr
Διεθνή

Διαφωνίες στην Ε.Ε.


Διχασμένη εμφανίζεται η ΕΕ στο θέμα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λισαβόνας έως το 2013.

Διχασμένη εμφανίζεται η ΕΕ στο θέμα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λισαβόνας έως το 2013. Ένα θέμα, το οποίο θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων των «27», στη Σύνοδο Κορυφής της 28ης και 29ης Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, έπειτα από πρόταση της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Η επιμονή του γαλλογερμανικού άξονα να συμφωνήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στην αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισαβόνας, προκειμένου να προβλεφθούν και πολιτικές κυρώσεις εναντίον των χωρών που δεν θα τηρούν τη δημοσιονομική πειθαρχία, όπως π.χ. η απώλεια του δικαιώματος ψήφου στα συμβούλια υπουργών και η ελεγχόμενη πτώχευση μιας χώρας μέλους του ευρώ, προκαλεί κλίμα έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ των χωρών-μελών.

Ο Επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτιμά τη θεσμοθέτηση ενός μονίμου μηχανισμού για την αποτροπή της εκδήλωσης νέων κρίσεων στην ευρωζώνη “δίχως την τροποποίηση της Συνθήκης”.

Επιφυλάξεις σχετικά με την επανέναρξη της διαδικασίας για την αναθεώρηση της Συνθήκης, έχουν εκφράσει, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, τα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ, πλην της Σλοβακίας και της Εσθονίας.

Ιδιαίτερα αρνητικός στο θέμα αυτό εμφανίστηκε ο υπουργός εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν, ο οποίος στο Συμβούλιο Yπουργών Eξωτερικών της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο τόνισε ότι η γαλλογερμανική συμφωνία έχει δυσαρεστήσει τα υπόλοιπα κράτη μέλη, καθώς αισθάνονται ότι βρέθηκαν προ τετελεσμένου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του

Peristeri News

Leave a Comment