PeristeriNews.gr
Υγεία

Διατροφική αγωγή στα σχολεία


Το πρόγραμμα της κατανάλωσης φρούτων στους μαθητές θα εφαρμοστεί το επόμενο σχολικό έτος στους μαθητές των δημοτικών σχολείων, Αττικής και Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τα παιδιά τους, δεν συμπαθούν καθόλου τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά και αρνούνται πεισματικά να τα καταναλώσουν!

Αντίθετα τρώνε μανιωδώς τα καταστρεπτικά για την υγεία τους σνακς και διαπραγματεύονται με επιμονή για μια φέτα πορτοκαλιού ή μήλου.

Ελπίδα για την αντιστροφή του φαινομένου και την εισαγωγή των σπουδαίων αυτών διατροφικών «συμμάχων» στη ζωή των παιδιών αποτελεί το σχολείο.

Η προώθηση της κατανάλωσης φρούτων μέσα στο σχολείο, βάση Ευρωπαϊκού προγράμματος, ανοίγει το κεφάλαιο της διατροφικής αγωγής. Ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για την υγεία των αυριανών ενηλίκων μετά την αλματώδη αύξηση του ποσοστού της παιδικής- εφηβικής παχυσαρκίας και των νοσημάτων που επισύρει (καρδιαγγειακά, διαβήτης, καρκίνος κ.α).

Το πρόγραμμα της κατανάλωσης φρούτων στους μαθητές θα εφαρμοστεί το επόμενο σχολικό έτος στους μαθητές των δημοτικών σχολείων, Αττικής και Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Κουτσούκος. Τα προϊόντα που θα διανεμηθούν είναι μήλα, πορτοκάλια, αγγουράκια και μαύρη κορινθιακή σταφίδα.

Στο δημοτικό σχολείο τα παιδιά θα διδαχθούν τη σπουδαιότητα των φρούτων και των λαχανικών μέσα από πολύμορφες δράσεις (εκδηλώσεις, εργασίες, φυλλάδια, ιστοσελίδες, παραστάσεις, επισκέψεις σε τόπους παραγωγής κα).

Οι εκπαιδευτικοί «καλούνται» να συμβάλλουν στην ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών – αυριανών ενηλίκων, με την αναδιάταξη των διατροφικών επιλογών τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέσσερα χρόνια από το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Peristeri News

Τι δείχνει μελέτη για τις παρενέργειες των εμβολίων Covid

Peristeri News

Δωρεάν Rapid Tests στο Δημαρχείο Περιστερίου και τον Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment