PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Διατροφή στον πατέρα


Στην καταβολή διατροφής προς τον πατέρα του, υποχρεώνει με απόφαση του το Μονομελές Πρωτοδικείο ανθυποπλοίαρχο ο οποίος καλείται να καταβάλει ποσό 900 ευρώ μηνιαίως στον γονιό του.

Στην καταβολή διατροφής προς τον πατέρα του, υποχρεώνει με απόφαση του το Μονομελές Πρωτοδικείο ανθυποπλοίαρχο ο οποίος καλείται να καταβάλει ποσό 900 ευρώ μηνιαίως στον γονιό του.

Το δικαστήριο (Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων) δικαίωσε τον ηλικιωμένο πατέρα του ανθυποπλοιάρχου, που προσέφυγε στην Δικαιοσύνη ώστε να εξασφαλίσει από το μοναδικό του παιδί χρήματα που του είναι απολύτως αναγκαία για την επιβίωση του.

Στο σκεπτικό του το δικαστήριο επικαλείται τις σχετικές διατάξεις του Αστικού Κώδικα που προβλέπουν την υποχρέωση διατροφής τέκνου προς τον άπορο γονέα του, όταν το ίδιο είναι οικονομικά εύπορο και δεν τίθεται σε κίνδυνο η διαβίωση του.

Στην κρινόμενη περίπτωση, ο πατέρας, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας που τον καθιστούν μη αυτοεξυπηρετούμενο και διώχθηκε από το ιδιόκτητο σπίτι του γιου του, φιλοξενείται εκ περιτροπής στα σπίτια αδελφών του και χρειάζεται μηνιαίως για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη περίπου 2000 ευρώ .

Η σύνταξη του, μαζί με το ΕΚΑΣ, φθάνει στο ποσό των 680 ευρώ, ενώ ο γιος του κερδίζει τουλάχιστον 5000 ευρώ τον μήνα από την μόνιμη εργασία του.

Με την προσφυγή του ο ηλικιωμένος ζητούσε την καταβολή διατροφής ύψους 2000 ευρώ τον μήνα από τον γιό του.

Τελικά το δικαστήριο με την απόφαση του κρίνει ότι ο γιος μπορεί να δίνει 900 ευρώ κάθε μήνα στον πατέρα του για την επιβίωση του, ποσό που δεν θέτει σε κίνδυνο τη διαβίωση τη δική του και της οικογένειάς του.

Την διατροφή υποχρεώνεται, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση να την καταβάλει μέσα στο πρώτο τριήμερο κάθε μήνα, και εάν καθυστερεί να ανταποκριθεί στην υποχρέωσή του θα πρέπει να πληρώνει και το νόμιμο τόκο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ την Τετάρτη

Peristeri News

Παραλύει την Τετάρτη η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Peristeri News

Leave a Comment