PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Διασχολικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης από τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου


Mε   μεγάλη επιτυχία   πραγματοποιήθηκαν από τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου στις 21 και 22 Ιανουαρίου 2017 οι  Γ΄ Διασχολικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης. 

Μαθητές από 19 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Αττικής πήραν μέρος με εξαιρετικές επιδόσεις στα ρητορικά αγωνίσματα των Διττών Λόγων, του Αυθόρμητου και του Προτρεπτικού Λόγου. Έτσι για δύο μέρες συζήτησαν για  επίκαιρα και φιλοσοφικά ζητήματα, παρουσίασαν τις απόψεις τους με επιχειρήματα, εξέφρασαν τα συναισθήματά τους, καλλιέργησαν τη φαντασία τους.

Τον ρόλο της κριτικής επιτροπής των αγώνων ανέλαβε το Μεταπτυχιακό Τμήμα σπουδών του ΕΚΠΑ «Ρητορική: Θεωρία και Πράξη», ενώ η επιστημονική επιτροπή στελεχώθηκε από τους:

Θανάση Νάκα, Ομότιμο Καθηγητή Γλωσσολογίας ΕΚΠΑ,

Κώστα Αγγελάκο, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Διευθυντή του περιοδικού ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ,

Γραμματική Κάρλα, Επίκουρη Καθηγήτρια της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας ,

Νικόλαο Α.Ε. Καλοσπύρο, Επισκέπτη Καθηγητή της Ιστορίας και της Ερμηνευτικής της Κλασικής Φιλολογίας Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (ΜΙΘΕ) Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιον Αθηνών και

Φωτεινή Εγγλέζου, Δρ Διδακτικής της Γλώσσας, Εκπαιδεύτρια Αγώνων Αντιλογίας (International Debate Education Association), Διδάσκουσα στο ΜΠΣ Ρητορική: Θεωρία και Πράξη.

Την πολύτιμη βοήθειά τους στην οργανωτική διαδικασία των αγώνων πρόσφεραν απόφοιτοι του Σχολείου οι οποίοι έχουν συμμετάσχει στους Πανελλήνιους Αγώνες Αντιλογίας Επιχειρηματολογίας.

aygoylea_ritoriki-2

aygoylea_ritoriki-3

aygoylea_ritoriki-4

aygoylea_ritoriki-5

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ την Τετάρτη

Peristeri News

Παραλύει την Τετάρτη η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Peristeri News

Leave a Comment