PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Διαμαρτυρία του Δήμου Κορυδαλλού για τη λίστα των χρεών


Κάνει λόγο για «θολή» εικόνα στα κριτήρια του Υπουργείου Εσωτερικών

Για «θολή» εικόνα που δεν αιτιολογεί με σαφήνεια και με ποια κριτήρια κατηγοριοποιήθηκαν οι δήμοι κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Κορυδαλλού, για την υπαγωγή του στο πρόγραμμα εξυγίανσης στους χρεωμένους δήμους.

Ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης η ανακοίνωση αναφέρει ότι τα έσοδα του δήμου προέρχονται αποκλειστικά από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους και τα ανταποδοτικά τέλη.

Σημειώνει, δε, ότι το 2007 το προσωπικό του δήμου σχεδόν διπλασιάστηκε με απόφαση της Πολιτείας και την εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου, τονίζοντας ότι η μισθοδοσία του προσωπικού αυτού καλύπτεται αποκλειστικά από το δημοτικό ταμείο που επιβαρύνθηκε κατά 3 εκατ. ευρώ το χρόνο, αυξάνοντας το μισθολογικό κόστος του Δήμου Κορυδαλλού κατά 43%.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι από τις αρχές του 2011 το μισθολογικό κόστος του Δήμου επιβαρύνθηκε επιπλέον κατά 2 εκατ. ευρώ, με αποφάσεις που πάρθηκαν και πάλι από την Πολιτεία ερήμην (τελεσίδικη δικαστική απόφαση για αναδρομικό επίδομα 176 ευρώ σε 234 εργαζόμενους και επιστροφή εργαζομένων συμβασιούχων με ασφαλιστικά μέτρα).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου: Ορθώνουμε ανάστημα και συμμετέχουμε στην Απεργία στις 28/2

Peristeri News

Leave a Comment