PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Διαμαρτυρία της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου έξω από την 1η παιδική χαρά (video)


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης 17 Μαΐου 2016, μέλη της δημοτικής παράταξης, Αριστερή Κίνηση Περιστερίου.

Σύμφωνα και με τον επικεφαλής της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου, Παναγιώτη Παπανικολάου, η δημοτική παράταξη είναι αντίθετη με την ιδιωτικοποίηση δημόσιων χώρων του Περιστερίου όπως η 1η παιδική χαρά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου:

Οι εκπρόσωποι της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου στις ενημερωτικές παρεμβάσεις τους κατήγγειλαν για μια ακόμα φορά το ΣΚΑΝΔΑΛΟ πλήρους εκχώρησης δημόσιων κοινόχρηστων χώρων σε «ημέτερους» ιδιώτες, δημόσιων χώρων που έχουν κατακτηθεί με ΑΓΩΝΕΣ από τους κατοίκους και από δημάρχους όπως ο αγωνιστής Δημήτρης Φωλόπουλος.

Ένα σκάνδαλο με πλήρη ευθύνη της δημοτικής αρχής Παχατουρίδη, που μετατρέπει την ιστορική 1η Παιδική Χαρά σε διασκεδαστήριο ενηλίκων και την στερεί οριστικά από τα παιδιά της πόλης.

Μια 1η Παιδική Χαρά από την οποία έχουν απομείνει 11 κούνιες, 2 τραμπάλες και 1 τσουλήθρα στριμωγμένες σε μια γωνίτσα του χώρου ο οποίος έχει συνολική έκταση 5 στρέμματα και που τώρα μετατρέπεται οριστικά σε προαύλιο του αναψυκτηρίου – διασκεδαστηρίου.

Που ξοδεύει για τον σκοπό αυτό τουλάχιστον 500 000 ευρώ (σύμφωνα με την ίδια την δική της επίσημη ομολογία), την ίδια στιγμή που παιδικές χαρές – χώροι πρασίνου – πεζοδρόμια – οδοστρώματα στις γειτονιές λίγο πιο πέρα από το κέντρο είναι σε άθλια κατάσταση. Που ακολουθεί σκοτεινές διαδικασίες στις εκχωρήσεις αυτές των δημόσιων χώρων υπέρ συγκεκριμένων επιχειρηματιών.

Που αδικεί κατάφωρα τους υπόλοιπους έντιμους επαγγελματίες : οι πολλοί κοινοί θνητοί πληρώνουν υπέρογκα δημοτικά τέλη «ζώνης» για τα τραπεζοκαθίσματα στα πεζοδρόμια (τα οποία τέλη αν δεν τα πληρώσουν ο δήμος τους κάνει κατασχετήρια για τα σπίτια τους) ενώ οι λίγοι ημέτεροι επιτήδειοι αποκτούν «μαγαζιά – γωνίες» μέσα σε δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους με εξασφαλισμένη πελατεία και χωρίς τέλη με ΑΣΤΕΙΟ μηνιαίο αντιμίσθιο.

Που ανέχεται του τραμπουκισμούς εκ μέρους των επιχειρηματιών αυτών ενάντια σε όσους διαμαρτύρονται, όπως έγινε την Κυριακή έξω από το Άλσος παρουσία του δημάρχου και αντιδημάρχων.

Εντύπωση προκάλεσε η … εκπροσώπηση του Αστυνομικού Τμήματος Περιστερίου, της Τροχαίας αλλά και του Τμήματος Ασφαλείας Περιστερίου στην αποψινή μας διαμαρτυρία. Σε ερώτησή μας απάντησαν πως ήθελαν να αποτρέψουν τυχόν «έκτροπα» (!?).

Θα συνιστούσαμε στους εκεί αρμόδιους πως αν θέλουν να διαπιστώσουν «έκτροπα», ακραιφνείς παρανομίες, ακραία ηχορύπανση, απειλές από φουσκωτούς μπράβους ενάντια σε κατοίκους και επαγγελματίες, παράνομη στάθμευση σε πεζοδρόμια με παρότρυνση «επιχειρηματιών» προς τους πελάτες τους κλπ, δεν έχουν παρά να πάνε λίγα μέτρα πιο πέρα στην οδό Βεάκη όπου πέντε έξι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ «επιχειρηματίες» της νύχτας (σχεδόν όλοι ξενόφερτοι) έχουν φτιάξει στην γειτονιά δικό τους (ΠΑΡΑ -) ΚΡΑΤΟΣ με την ανοχή των αρμοδίων του επίσημου κράτους κεντρικού και τοπικού.

Τέλος, θα θέλαμε να ρωτήσουμε τους αρμοδίους του Τμήματος Ασφαλείας Περιστερίου τι έχει απογίνει με εκείνην την «έρευνα» για τον εμπρησμό αυτοκινήτου μέλους της Αριστερής Κίνησης και εκπροσώπου της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων Αγίου Αντωνίου, γιατί από πέρσι ούτε φωνή, ούτε ακρόαση …

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου δηλώνει προς ΚΑΘΕ κατεύθυνση πως θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στον αγώνα των κατοίκων ώστε να έχουν την πόλη που τους αξίζει.   

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου: Ορθώνουμε ανάστημα και συμμετέχουμε στην Απεργία στις 28/2

Peristeri News

Leave a Comment