PeristeriNews.gr
Πολιτική

Διαμαρτυρία Ελλήνων εκπαιδευτικών


Tις διαμαρτυρίες τους εξέφρασαν με επιστολή τους προς την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και την Αναπληρώτρια Υπουργό Φώφη Γεννηματά, οι αποσπασμένοι στο Κάιρο εκπαιδευτικοί.

Tις διαμαρτυρίες τους εξέφρασαν με επιστολή τους προς την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και την Αναπληρώτρια Υπουργό Φώφη Γεννηματά, οι αποσπασμένοι στο Κάιρο εκπαιδευτικοί, διότι διαπίστωσαν περικοπή μέρους των αποδοχών τους για το διάστημα της κοινωνικής έκρηξης που οδήγησε στην ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ.

Για μερικές ημέρες τα σχολεία είχαν μείνει κλειστά και όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Ελλήνων Εκπαιδευτικών Καΐρου, κόπηκαν περίπου 500 ευρώ από κάθε εκπαιδευτικό.

Η εισήγηση των αρμοδίων υπαλλήλων στην Αθήνα για την περικοπή, του επιμισθίου κατά τα 2/3, βασίστηκε σε διατάξεις του νόμου 2413/17-6-1996.

Το ψήφισμα κοινοποιήθηκε και προς τον Έλληνα Πρέσβη Χριστόδουλο Λάζαρη, τον Συντονιστή Εκπαίδευσης Γιάννη Σταυρόπουλο, τον Αρχιεπίσκοπο Σινά κ. Δαμιανό και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου Χρήστο Καβαλή.

Στο ομόφωνο ψήφισμά τους, οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στο Κάιρο τονίζουν μεταξύ άλλων ότι: «Σας υπενθυμίζουμε ότι τις ημέρες εκείνες βρεθήκαμε σε κίνδυνο και ότι η κατάσταση στο Κάιρο είναι ακόμα αρκετά επικίνδυνη, με ισχύ στρατιωτικού νόμου, νυκτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, συμμορίες κακοποιών που επιτίθενται σε μεμονωμένα άτομα και σπίτια, συμπλοκές με νεκρούς κ.λπ.

Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε να εξετάσετε τη δυνατότητα καταβολής ολόκληρου του επιμίσθιου για τις μέρες που οι εκπαιδευτικοί ήταν στην Ελλάδα. Η τυχόν περικοπή μάς φέρνει σε δύσκολη οικονομική θέση και απαξιώνει το επιπλέον έργο που προσφέρουμε».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment