PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Διαμαρτυρία αύριο στο Δημαρχείο από το Σ.Ε.Π.Ε. Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου»


Παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 στις 8.00 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχείου Περιστερίου διοργανώνει το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου». Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Υπ. Παιδείας και το ΙΕΠ, πραγματοποιούν την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 και Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχείου Περιστερίου υποχρεωτική επιμόρφωση μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που εργάζονται σε δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης[ΕΑΕ]. Η επιμόρφωση υλοποιείται στα πλαίσια της τροπολογίας του Υπουργείου Παιδείας με βάση την οποία συνάδελφοι Γενικής Αγωγής συμπληρώνουν ωράριο σε δομές Ειδικής Αγωγής. Η τροπολογία αποτελεί προσπάθεια «εξορθολογισμού» τεχνητών πλεονασμάτων που δημιούργησε η κυβέρνηση σε όλη την εκπαίδευση και η υλοποίησή της έχει ως αποτέλεσμα :

Να πεταχτούν στην ανεργία συνάδελφοι αναπληρωτές που καλύπτουν χρόνια θέσεις στην Ειδική Αγωγή.

Να ελαστικοποιηθούν οι εργασιακές σχέσεις των μόνιμων συναδέλφων που όλο και περισσότερο γίνονται «εκπαιδευτικοί-λάστιχο» για να μπαλώσουν όπως-όπως τις τρύπες που δημιουργεί η πολιτική της αδιοριστίας και των απολύσεων.

Να βαθύνει η εσωτερική διάσπαση στον κλάδο και να διαπληκτίζονται τα θύματα μεταξύ τους μένοντας αλώβητη η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση προωθώντας τη λογική ΕΕ-ΟΟΣΑ για «πλήρη ένταξη» των μαθητών με ειδικές ανάγκες στις γενικές τάξεις, τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και υποβαθμίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στην ειδική αγωγή.

Αντί το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε μόνιμους μαζικούς διορισμούς στην Ειδική Αγωγή, κάτι που αποτελεί αναγκαιότητα, καλλιεργεί την αντίληψη ότι ο χώρος της ειδικής εκπαίδευσης δεν έχει ανάγκη ειδικών παιδαγωγών και ότι η εκπαίδευση των μαθητών με ειδικές ανάγκες μπορεί να αναληφθεί από όποιον έχει παρακολουθήσει κάποιου τύπου «επιμορφωτικά σεμινάρια».

Ο νέος γύρος αντιλαϊκών μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ θα οδηγήσει στη συνέχιση της πολιτικής της χρόνιας αδιοριστίας, σε περικοπές στα σχολεία και σε νέες απολύσεις αναπληρωτών.

Το Δ.Σ του Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου» :

  • Καταγγέλλει την απαράδεκτη τροπολογία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
  • Καλεί σε ένταση της πάλης και του αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής-αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.
  • Καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας την  ΠΕΜΠΤΗ 30/3/2017 στις 8π.μ στο Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχείου Περιστερίου (στάση μετρό ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, κάτω από το Δημαρχείο Περιστερίου).

Διεκδικούμε την κάλυψη των κενών σε Ειδική και Γενική Αγωγή με μαζικούς μόνιμους  διορισμούς, πλήρη και σταθερά εργασιακά δικαιώματα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ την Τετάρτη

Peristeri News

Παραλύει την Τετάρτη η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Peristeri News

Leave a Comment