PeristeriNews.gr
Διεθνή

Διακόπτουν τις δραστηριότητές τους οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» στη Λιβύη


Την διακοπή των δραστηριοτήτων τους στα κέντρα κράτησης της Λιβύης ανακοίνωσαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, καθώς όπως ανέφεραν οι ίδιοι, τους ζητήθηκε να φροντίσουν βασανισμένους κρατούμενους, προκειμένου να συνεχιστούν τα βασανιστήριά τους!

Την διακοπή των δραστηριοτήτων τους στα κέντρα κράτησης της Λιβύης ανακοίνωσαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, καθώς όπως ανέφεραν οι ίδιοι, τους ζητήθηκε να φροντίσουν βασανισμένους κρατούμενους, προκειμένου να συνεχιστούν τα βασανιστήριά τους.

Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν εγείρει επανειλημμένα ανησυχίες για τα βασανιστήρια σε βάρος ανθρώπων στη Λιβύη, περιλαμβανομένων πολλών από την υποσαχάρεια Αφρική, που φέρονται να πολέμησαν στις τάξεις των δυνάμεων του Μουάμαρ Καντάφι στην διάρκεια του εννιάμηνου εμφυλίου.

Η ΜΚΟ ανέφερε ότι είχε στείλει στελέχη της στην Μισράτα, περίπου 200 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας της Λιβύης, όπου διεξήχθησαν μερικές από τις σφοδρότερες μάχες του πολέμου, για να περιθάλψουν τραυματίες αιχμαλώτους πολέμου αλλά αντ’ αυτού τα στελέχη της κλήθηκαν να φροντίζουν ανθρώπους με πρόσφατα τραύματα από βασανιστήρια.

«Ασθενείς μας παραδίδονταν εν μέσω της ανάκρισής τους για να τους παρασχεθούν ιατρικές φροντίδες ώστε να είναι σε θέση να ανακριθούν περαιτέρω» ανέφερε ο γενικός διευθυντής της MSF, Κρίστοφερ Στόουκς, σε ανακοίνωσή του.

«Αυτό είναι απαράδεκτο. Ο ρόλος μας είναι να παρέχουμε ιατρική περίθαλψη σε τραυματίες πολέμου και ασθενείς αιχμαλώτους, όχι να περιθάλπουμε επανειλημμένα τους ίδιους ασθενείς στο μεσοδιάστημα των βασανισμών τους» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του

Peristeri News

Leave a Comment