PeristeriNews.gr
Διεθνή

Διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ


Ειρηνικές διαδηλώσεις στη Βαλτιμόρη, στη Νέα Υόρκη και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ πραγματοποίησαν χιλιάδες διαδηλωτές, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη μετά τον θάνατο του Φρέντι Γκρέι.

Ειρηνικές διαδηλώσεις στη Βαλτιμόρη, στη Νέα Υόρκη και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ πραγματοποίησαν χιλιάδες διαδηλωτές, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη μετά τον θάνατο του Φρέντι Γκρέι, ενός 25χρονου Αφροαμερικανού που απεβίωσε ενώ τελούσε υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα.

Στη Βαλτιμόρη, οι διαδηλωτές έκαναν πορεία «χωρίς (να σημειωθούν) συμπλοκές ούτε σοβαρά συμβάντα», σύμφωνα με την αστυνομία. Λόγω της πορείας έκλεισαν πολλές οδικές αρτηρίες στο κέντρο της πόλης.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης Άντονι Μπατς οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε 18 συλλήψεις, συμπεριλαμβανομένων «16 ενηλίκων καθώς και δύο ανηλίκων».

Οι διαδηλωτές έφθασαν μπροστά στο δημαρχείο της Βαλτιμόρης περί τις 02:00 (ώρα Ελλάδας), όπου υπήρχαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και είχαν στηθεί οδοφράγματα.

Αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν επίσης στη Γιούνιον Σκουέρ στη Νέα Υόρκη για να απαιτήσουν δικαιοσύνη μετά τον -μέχρι στιγμής ανεξιχνίαστο – θάνατο του Φρέντι Γκρέι την 19η Απριλίου. Σύμφωνα με το CNN, υπό κράτηση τέθηκαν δεκάδες συμμετέχοντες στην κινητοποίηση.

Μια μικρή διαδήλωση έγινε επίσης στη Βοστόνη ενώ κινητοποιήσεις αναφέρθηκαν και σε άλλες πόλεις όλης της χώρας, καθώς και στην Ουάσιγκτον.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, ένας αυτόπτης μάρτυρας που είχε συλληφθεί πριν από τον Φρέντι Γκρέι υποστήριξε πως ο 25χρονος μετά τη σύλληψή του «χτυπιόταν στα τοιχώματα» του οχήματος στο οποίο τον είχαν οδηγήσει οι αστυνομικοί, προσπαθώντας να «αυτοτραυματιστεί».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του

Peristeri News

Leave a Comment