PeristeriNews.gr
Διεθνή

Διαδήλωση κατά της αλλαγής ονομασίας στα Σκόπια


Την αντίθεσή τους με την αλλαγή του ονόματος των Σκοπίων εξέφρασαν χιλιάδες, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, οπαδοί του κόμματος VMRO-DPMNE που βγήκαν στους δρόμους το βράδυ του Σαββάτου.

Όπως ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μιτσκόσκι, το κόμμα του δεν θα στηρίξει τη συνταγματική αλλαγή προκειμένου να αλλάξει το όνομα της χώρας.

«Ας τους σταματήσουμε προτού είναι αργά, πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές μαζί με τις προεδρικές, ας σχηματίσουμε κυβέρνηση τεχνοκρατών 100 μέρες πριν από τις κάλπες και ας δούμε αν ο λαός συμφωνεί με αυτά που κάνει ο Ζόραν Ζάεφ και το κόμμα του» είπε ο Μιτσκόσκι.

Παράλληλα, έκανε λόγο για ιστορικές στιγμές, τονίζοντας ότι απαιτείται ευθύνη και αποφασιστικότητα. Κατηγόρησε, δε, την κυβέρνηση ότι προσπάθησε να εκφοβίσει τον κόσμο για να μην πάει στη συγκέντρωση.

«Το μήνυμα είναι ένα και μόνο ένα: φτάνει, αρκετά. Οι υποσχέσεις του Ζάεφ έχουν γίνει ανέκδοτα. Είπε ότι η αλλαγή του Συντάγματος δεν είναι αλλαγή ταυτότητας, αλλά το Σύνταγμα είναι το βιβλίο της γέννησής μας» τόνισε ο Μιτσκόσκι, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «ο Ζάεφ θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά, από την οποία δεν θα υπάρχει πισωγύρισμα».

«Το VMRO δεν θα υποστηρίξει αναθεώρηση στο Σύνταγμα για να αλλάξει η ονομασία» πρόσθεσε.

«Είμαι απογοητευμένος που διαπραγματεύονται για να αλλάξει το όνομά μας» δήλωσε στο Reuters ο 41χρονος λογιστής Κιρίλ Στογιανόφκσι: «Το όνομά μας δεν πρέπει να αλλάξει, το ξέρουν ότι δεν πρόκειται να μπούμε στο ΝΑΤΟ προτού περάσουν 10 ή 15 χρόνια οπότε γιατί το κάνουν;» διερωτήθηκε ο ίδιος.

«Παρών» με βιντεοσκοπημένο μήνυμα και ο Όρμπαν

Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσε και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος απευθύνθηκε στους διαδηλωτές μέσω βίντεο λέγοντας: «Σε δύσκολους καιρούς χρειάζονται ηγέτες με θάρρος, σας συγχαίρω που καταφέρατε να αποκαταστήσετε το κόμμα, μπορείτε να υπολογίζετε σ’ εμάς, ελπίζω να βάλετε τη χώρα στον σωστό δρόμο».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του

Peristeri News

Leave a Comment