PeristeriNews.gr
Διεθνή

Διαγωνισμός πυρπόλησης αυτοκινήτων στη Γαλλία


Επί ποδός πολέμου είναι η αστυνομία στη Γαλλία για να αποτρέψει την πυρπόληση αυτοκινήτων από απογοητευμένους νεαρούς την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Επί ποδός πολέμου είναι η αστυνομία στη Γαλλία για να αποτρέψει την πυρπόληση αυτοκινήτων από απογοητευμένους νεαρούς την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ένα φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, με τους νεαρούς να συναγωνίζονται ποιος θα πυρπολήσει τα περισσότερα αυτοκίνητα.

Το «έθιμο» αυτό, στο οποίο παίρνουν μέρος κυρίως νεαροί από τα πιο φτωχα προάστια των γαλλικών πόλεων, ξεκίνησε στις αρχές του 1990. Η αστυνομία όμως δηλώνει ότι πλέον έχει δημιουργηθεί μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των νεαρών, οι οποίοι περιμένουν με αγωνία να ακούσουν την επόμενη ημέρα στις ειδήσεις σε ποια γειτονιά έγιναν οι περισσότερες καταστροφές.

«Αποφάσισα να δώσω ένα τέλος στο διαγωνισμό κι έτσι δεν θα δημοσιοποιείται πλέον ο αριθμός των καμένων αυτοκινήτων», δήλωσε αυτή την εβδομάδα ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπρις Ορτφέ, προσθέτοντας ότι οι στατιστικές αυτές ενθάρρυναν τους βανδαλισμούς.

Πάντως οι βουλευτές της αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν αυτή την κίνηση ως προσπάθεια της συντηρητικής κυβέρνησης του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί να συγκαλύψει τη βία.

«Η κυβέρνηση έχει την τάση να αποκρύπτει τους αρνητικούς δείκτες. Το υπουργείο Εσωτερικών δημοσιοποιεί κατασκευασμένα στοιχεία εδώ και χρόνια και τώρα ο Ορτφέ πήγε ένα βήμα παρακάτω», δήλωσε στο Ρόιτερ η Ντελφίν Μπατό βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος που ειδικεύεται σε θέματα ασφαλείας.

Πέρυσι το υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει ότι πυρπολήθηκαν 1.137 αυτοκίνητα, κατά 30% περισσότερα σε σχέση με το 2008.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του

Peristeri News

Leave a Comment