PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Διαγωνισμός για 1.200 προσλήψεις


Το πράσινο φως για την πρόσληψη 1.200 ειδικών φρουρών στην Ελληνική Αστυνομία με πενταετή θητεία άναψε το υπουργικό συμβούλιο με απόφασή του, το Ινστιτούτο Νεολαίας και Δήμοι.

Το πράσινο φως για την πρόσληψη 1.200 ειδικών φρουρών στην Ελληνική Αστυνομία με πενταετή θητεία άναψε το υπουργικό συμβούλιο με απόφασή του.

Το σχετικό έγγραφο αναφέρει ότι οι προσλήψεις θα διενεργηθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Παρά το «ψαλίδισμα» στις προσλήψεις, η Κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι τα Σώματα Ασφαλείας θα ενισχυθούν με ανθρώπινο δυναμικό.

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει ήδη προγραμματίσει την πρόσληψη των ειδικών φρουρών.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό θα έχουν οι Ελληνες πολίτες (άνδρες, γυναίκες) οι οποίοι είναι απόφοιτοι λυκείου ή άλλης ισότιμης σχολής εσωτερικού ή εξωτερικού. Οι ενδιαφερόμενοι δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 28ο έτος της ηλικίας τους, ενώ θα πρέπει να είναι υγιείς και να έχουν άρτια σωματική διάπλαση, διαπιστούμενη από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης.

Επίσης, θα πρέπει να έχουν σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα, ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του αστυνομικού έργου, καθώς και ανάστημα τουλάχιστον 1,70 χωρίς υποδήματα.

Επιπλέον οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν υπακοή στο Σύνταγμα, αφοσίωση στην πατρίδα και να μην πρεσβεύουν θρησκευτικές δοξασίες που εμποδίζουν την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Οι άνδρες υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης πρόσληψης και να μην υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Δεν θεωρείται ότι εκπλήρωσε τις στρατιωτικές υποχρεώσεις του ο υποψήφιος που έχει απαλλαγεί νόμιμα από αυτές.

Οι υποψήφιοι δεν πρέπει να έχουν στερηθεί οποτεδήποτε των πολιτικών τους δικαιωμάτων, έστω και αν έχει λήξει ο χρόνος που ορίστηκε για τη στέρησή τους, όπως και να μην έχουν τεθεί σε δικαστική συμπαράσταση.

Με την προκήρυξη θα ορίζονται ως πρόσθετα προσόντα και προϋποθέσεις:

– Η γνώση ξένης γλώσσας.

– Η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων κατά προτίμηση ως εφέδρων αξιωματικών ή σε ειδικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων ή ως εθελοντών πενταετούς υποχρέωσης.

– Ο υποψήφιος να είναι τέκνο του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχει δολοφονηθεί ή τραυματιστεί θανάσιμα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και εξαιτίας αυτού.

– Η κατοχή άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου ή μοτοσικλέτας ή αυτοκινήτου.

– Η κατοχή πτυχίου δημόσιου ΙΕΚ ειδικότητας Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας.

– Ο υποψήφιος να είναι γονέας ή τέκνο πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας.

150 συμβασιούχοι στο Ινστιτούτο Νεολαίας

Στην κάλυψη 150 νέων θέσεων εργασίας για την αναβάθμιση και στήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας προχωρεί το Ινστιτούτο Νεολαίας που υπάγεται στο υπουργείο Παιδείας.

Η υποβολή της αίτησης συμμετοχής θα γίνει ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.ify.gr από τις 20 έως και τις 24 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, θα προσληφθούν 15 Συντονιστές Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, 96 Σύμβουλοι (51 Πανεπιστημιακής και 45 Τεχνολογικής Εκπαίδευσης) και 19 Διοικητικά Στελέχη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε υπηρεσίες όλης της Ελλάδας.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τα τυπικά προσόντα θα διαγωνιστούν σε ηλεκτρονική εξέταση δεξιοτήτων.

Επίσης, η διαδικασία αξιολόγησης περιλαμβάνει και συνεντεύξεις από την αρμόδια επιτροπή του Ινστιτούτου Νεολαίας. Πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο 210-2599300.


Αιτήσεις για 55 θέσεις στον δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίου

Στις 11 Ιουλίου εκπνέει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την κάλυψη 55 νέων θέσεων ορισμένου χρόνου στον δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίου Αττικής.

Οι νέες θέσεις αφορούν:

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: 1 Ηλεκτρολόγος, 10 Οδηγοί Απορριμματοφόρων, 2 Υδραυλικοί, 3 Χειριστές Μηχανημάτων Εργων.

Υποχρεωτική Εκπαίδευση: 34 Εργάτες Καθαριότητας, 3 Εργάτες Νεκροταφείου, 2 Εργάτες Υδρευσης.

Οι υποψήφιοι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πρέπει να προσκομίσουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν την αίτηση, το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, καθώς και το πιστοποιητικό ποινικού Μητρώου στο γραφείο Προσωπικού του δήμου. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210-5555745.

20 εποχικοί υπάλληλοι στην Πάτρα

Την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 20 ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανακοίνωσε ο δήμος Πάτρας.

Το νέο προσωπικό θα υπογράψει τετράμηνες συμβάσεις.

Ειδικότερα, θα προσληφθούν 2 Ναυαγοσώστες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (απολυτήριο Λυκείου, άδεια ασκήσεως επαγγέλματος), 1 Χειριστής Μηχανημάτων Εργων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (δίπλωμα ΙΕΚ και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος) και 17 Εργάτες Πυρασφάλειας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (απολυτήριο τριτάξιου γυμνασίου ή παλαιού δημοτικού).

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται έως και τις 17 Ιουλίου στη διεύθυνση: Δήμος Πατρέων, Παντανάσσης 30, Τ.Κ. 26221-Πάτρα, τηλ.: επικοινωνίας: 2610966322-223-224).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ την Τετάρτη

Peristeri News

Παραλύει την Τετάρτη η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Peristeri News

Μετατίθεται επίσημα η αργία της Πρωτομαγιάς

Peristeri News

Leave a Comment