PeristeriNews.gr
Πολιτική

Διαγραφή Στ. Παναγούλη και Ν. Νικολόπουλου


Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στάθης Παναγούλης επέλεξε να απουσιάσει εκφράζοντας την διαφωνία του, με αποτέλεσμα να τον διαγράψει ο Αλέξης Τσίπρας από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες καταψήφισε ο Νίκος Νικολόπουλος με αποτέλεσμα να τον διαγράψει ο Πάνος Καμμένος από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε ο βουλευτής Στάθης Παναγούλης, με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Παναγούλης απείχε της ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο με τα νέα προαπαιτούμενα, εξηγώντας με δήλωσή του τους λόγους για την κίνησή του.

Στη δήλωσή του ο κ. Παναγούλης υπογράμμισε ότι «δεν διακυβεύεται η συνοχή και η σταθερότητα της κυβέρνησης» και ότι «θα συνεχίζω να στηρίζω τον Αλέξη Τσίπρα».

Όπως τόνισε, μέχρι τώρα έκανε υπομονή ψηφίζοντας με μοναδικό στόχο να αποτραπεί η έξοδος της χώρας από το ευρώ.

«Έκανα πέτρα την καρδιά μου ψηφίζοντας υπό την απειλή επικείμενου πολιτικού χάους, περικοπές εναντίον μεσαίων και φτωχών, οι οποίοι μας στήριξαν για να μην τους πετσοκόψουμε άλλο τη ζωή», πρόσθεσε εξηγώντας ότι ήρθε αντιμέτωπος με τη συνείδησή του και τις αντιστασιακές του αρχές «αποδεχόμενος με το μημόνιο της 14ης Αυγούστου μείωση της εθνικής κυριαρχίας στη χάραξη της οικονομικής πολιτικής της χώρας».

«Υπακούοντας όμως στη θύελλα αντιδράσεων των πολιτών, αρνούμαι να οδηγήσω στον δρόμο βιοπαλαιστές, δανειολήπτες, αφήνοντας τους στο έλεος των τραπεζών, που θησαύρισαν στα χρόνια της διαπλοκής», συνέχισε ο κ. Παναγούλης.

«Για τους παραπάνω λόγους, κρίνοντας ότι δεν διακυβεύεται η συνοχή και η σταθερότητα της κυβέρνησης, απέχω από τη σημερινή ψηφοφορία για τους πλειστηριασμούς, ενώ θα συνεχίσω να στηρίζω τον Αλέξη Τσίπρα σε κάθε προσπάθειά του να ανακτήσει ο ελληνικός λαός την αξιοπρέπειά του και τα χαμένα του δικαιώματα», κατέληξε ο κ. Παναγούλης.

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων τέθηκε ο βουλευτής Νικόλαος Νικολόπουλος.

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία ο κ. Νικολόπουλος ψήφισε κατά του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος αναφέρει:

«Κύριε Πρόεδρε,

Σας δηλώνω ότι ο βουλευτής Νικολόπουλος Νικόλαος του Ιωάννη από σήμερα 19 Νοεμβρίου 2015 δεν ανήκει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ – Εθνική Πατριωτική Δημοκρατική Συμμαχία».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment