PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Διαβούλευση για θέματα ισότητας των φύλων του Δυτικού Τομέα Αθήνας


Τη Δευτέρα 19 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή φορέων, συλλόγων αλλά και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των δύο βαθμών η διαβούλευση για θέματα ισότητας των φύλων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθήνας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω.

Τις εργασίες άνοιξε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σπύρος Τζόκας. Ο δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας απεύθυνε χαιρετισμό, όπως και η Γενική Γραμματέας Ισότητας των φύλων κα. Φωτεινή Κούβελα.

Στη συνέχεια η Περιφερειακή Σύμβουλος εντεταλμένη για την ισότητα κα. Νικολέτα Δανιά αναφέρθηκε τόσο στις πρωτοβουλίες για τα θέματα αυτά της Περιφέρειας Αττικής, όσο και για το σκοπό και τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης διαβούλευσης.

Μετά την παρουσίαση του σχεδίου δράσης που προτάθηκε, το λόγο πήραν εκπρόσωποι κομμάτων, φορέων και συλλόγων, εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και πολιτικοί και υπηρεσιακοί εκπρόσωποι των δήμων του Τομέα.

Στην διαβούλευση εκτός των προαναφερθέντων  έλαβαν μέρος και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στην υποστήριξη της οικογένειας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Αττικής.

antiperifereia-isotita-2

Ακολουθεί η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κου. Σπύρου Τζόκα:

Φίλες και φίλοι,

    Σας καλωσορίζω στη σημερινή διαβούλευση για θέματα ισότητας, που αφορά στον Τομέα της Δυτικής Αθήνας.

Ζητούμενό μας, από την πρώτη κιόλας στιγμή που αναλάβαμε τη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής ήταν η καλύτερη δυνατή συνεργασία τόσο με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ βαθμού, όσο και με το σύνολο των φορέων, συλλόγων, συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται στην Αττική.

Βασικό στοιχείο της στρατηγικής μας είναι η διαβούλευση με την τοπική αυτοδιοίκηση α΄βαθμού, τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών, δημόσιους οργανισμούς, εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτικά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα, στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι πολίτες.

Σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων, ξεκινήσαμε μια δομημένη προσπάθεια εξειδίκευσης των δράσεών μας σε θέματα που αφορούν στην ισότητα σε τοπικό επίπεδο έτσι ώστε να υπάρξει η αναγκαία εξέταση των ειδικών συνθηκών και θεμάτων ανά περιοχή αλλά και η αναγκαία συνέργεια με τοπικούς φορείς για το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων.

Φιλοδοξούμε δε κάποιες από αυτές τις δράσεις να έχουν πιλοτικό χαρακτήρα για όλη την Ελλάδα.

Συστήσαμε λοιπόν με τη στήριξη και των επτά δήμων της Ενότητας ένα άτυπο όργανο το οποίο έπειτα από σειρά συσκέψεων και με την ιδιαίτερη βοήθεια τόσο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής μέριμνας όσο και της Εντεταλμένης Συμβούλου για θέματα ισότητας κας. Δανιά, κατέληξαν στο κείμενο εργασίας καθώς και στο ερωτηματολόγιο που σας κατατέθηκαν προς επεξεργασία και πιθανώς συμπλήρωση ή διόρθωση μετά το πέρας της σημερινής μας διαβούλευσης.

Τα σχέδια δράσης που έχουν ήδη καταρτιστεί ή θα καταρτιστούν, θα έχουν και τα εξής χαρακτηριστικά:

Α) Δημόσιο χαρακτήρα: όπου οι υπηρεσίες της περιφέρειας Αττικής θα επιφορτιστούν να  δημιουργήσουν και στη συνέχεια να υλοποιήσουν σε συνεργασία με όλους εσάς τα σχέδια δράσης που θα προκύψουν.

Β) Προϊόν δημόσιας διαβούλευσης με φορείς και την κοινωνία των πολιτών, δεδομένου ότι βασικό στοιχείο της πολιτικής μας είναι ο εμπλουτισμός της δημοκρατίας στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και των δύο βαθμών.

Γ) Χωρική εξειδίκευση ανά Περιφερειακή Ενότητα, δεδομένου ότι κάθε Περιφερειακή Ενότητα έχει διαφορετικά κοινωνικά, πολιτιστικά και δημογραφικά χαρακτηριστικά. Το γεγονός αυτό έχει ήδη καταγραφεί στις διαβουλεύσεις που έχουν ολοκληρωθεί σε άλλους τομείς της Περιφέρειας..

Εύχομαι σε όλους σας καλή δουλειά, στοχευμένη και αποτελεσματική, καλή συνεργασία και ευχαριστώ για μια φορά ακόμα για τη συμβολή τους, τους εκπροσώπους των δήμων, τη Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής μέριμνας του Τομέα μας και την κα. Δανιά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Νέος Πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο Τσίρμπας – Το παρασκήνιο με Παχατουρίδη

Peristeri News

Leave a Comment