PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Διήμερος εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών από τον ΚΙΠΟΔΑ


Από την ανοιχτή επίδειξη πρώτων βοηθειών στο σταθμό Μετρό του Αγ. ΑντωνίουΜε ανοιχτή Επίδειξη Πρώτων Βοηθειών, σε εκατοντάδες συμπολίτες μας και την διανομή ενημερωτικού οδηγού, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010, το διήμερο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών, που για φέτος φιλοξενήθηκε στο Δήμο Περιστερίου με κεντρικό σύνθημα πρώτες βοήθειες για όλους.
Νοσηλεύτριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και εθελοντές της Μ.Κ.Ο. «ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.», στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών, συνδιοργάνωσαν με χορηγό το Δήμο Περιστερίου, ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον διήμερο εκδηλώσεων, με Επιδείξεις Απώλειας Αισθήσεων – Πνιγμονής και με χρήσιμες συμβουλές πρώτων βοηθειών.
Η έναρξη των διήμερων ειδικών εκδηλώσεων, έγινε την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 19.30 στο ΚΥΒΕ, με την ενεργή συμμετοχή δεκάδων συμπολιτών μας ,που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προγράμματα εκμάθησης πρώτων βοηθειών, που προσφέρει δωρεάν, ο Τομέας Νοσηλευτικής και συγκεκριμένα η Υπηρεσία «Αγωγή Υγείας» του Ε.Ε.Σ., ενώ οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν ζωντανή επίδειξη Α΄ Βοηθειών, ενημερωτικό βίντεο και θεατρική αναπαράσταση περιστατικών ώστε να γίνει αντιληπτό, από όλους πως πρέπει να αντιδράσουν και να βοηθήσουν, σε περίπτωση Απώλειας Αισθήσεων και Πνιγμονής σε ενήλικες και βρέφη.
Ακολούθησε ενημέρωση και ομιλία από την κα. Τέλιου Κωνσταντίνα, Προϊσταμένη της Υπηρεσίας «Αγωγή Υγείας» του Ε.Ε.Σ.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, ο όποιος εξήρε το ρόλο των Νοσηλευτριών του Ε.Ε.Σ. αλλά και των εθελοντών της Μ.Κ.Ο. «ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.», για την προσφορά τους στην πόλη του Περιστερίου αλλά και γενικότερα στον τομέα του Εθελοντισμού.
Επίσης τίμησαν με παρουσία τους την εκδήλωση και οι κ.κ. Αντιδήμαρχος Περιστερίου Μαίρη Τσιώτα , ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Λύκος, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Περιστερίου Πέτρος Σιαμάντης, οι Υποπυραγοί Νικόλαος Κυριαζής και Αντώνιος Ταμπάκης από τον 10ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών με έδρα το Περιστέρι, ο κ. Κων/νος Μπαλωμένος Πρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλοακαρκάνων Περιστερίου «Κοσμάς ο Αιτωλός», ο κ. Χατζηπαναγιώτου Αθηνόδωρος εκπροσωπώντας την Εθελοντική Ομάδα Πολιτών Περιστερίου ΕΟΠΠ, η κα. Αλεξοπούλου Σοφία Δημοτική Σύμβουλος με τον Δημ. Συνδυασμό «Ανάπλαση – Ενεργοί Πολίτες», ο κ. Ηλίας Ψυρόγιαννης Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος και η κα. Ελένη Ξεκαλάκη – Καραμανλή Σύμβουλος Δημάρχου κ.α.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών, ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010, στην Πλατεία του Αγ.Αντωνίου στο ΜΕΤΡΟ.
Περισσότεροι από δυόμισι χιλιάδες (2.500) πολίτες, ενημερώθηκαν από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τα μέλη της Ε.Ο. της Μ.Κ.Ο. «ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.», με ανοιχτή Επίδειξη Πρώτων Βοηθειών από νοσηλεύτριες, με εκμάθηση και επεξήγηση σε μικρούς μαθητές των Α΄ Βοηθειών ενώ διανεμήθηκαν Ενημερωτικά Έντυπα του Ε.Ε.Σ. και συγκεκριμένα, ένας πολύ χρήσιμος οδηγός πρώτων Βοηθειών τσέπης, μαζί με μια ενημερωτική κάρτα, για το τι ακριβώς πρέπει να περιλαμβάνει το Φαρμακείο Πρώτων Βοηθειών που πρέπει να έχουμε στο σπίτι, στο αυτοκίνητο και στην εργασία μας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment