PeristeriNews.gr
Διεθνή

Διήμερη επίσκεψη Ομπάμα στο Μιλάνο


Επίσκεψη στο Μιλάνο, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, πραγματοποιεί ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Είναι το πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό, μετά την λήξη της θητείας του.

Ο πρώτος μαύρος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ αφίχθη στο αεροδρόμιο Λινάτε της ιταλικής συμπρωτεύουσας, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι τοπική ώρα. Η συνοδεία ασφαλείας του αποτελείται από 14 οχήματα, ενώ οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν σε κεντρικούς δρόμους του Μιλάνου δεν μπόρεσαν να διακρίνουν τον Αμερικανό πρόεδρο, καθώς τα τζάμια όλων των αυτοκινήτων ήταν «φιμέ».

Από τα κύρια ραντεβού της επίσκεψης, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, είναι η επίσκεψη που είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιήσει στον καθεδρικό ναό της πόλης, αλλά και στην εκκλησία Σάντα Μαρία Ντέλε Γκράτσιε, για να θαυμάσει την τοιχογραφία του «Μυστικού Δείπνου» του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Για λόγους ασφαλείας δεν έχουν γίνει γνωστές στον Τύπο όλες οι λεπτομέρειες των μετακινήσεων του ταξιδιού.

Ο Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να πάρει τον λόγο σε διεθνές συνέδριο με θέμα την διατροφή. Για να παρακολουθήσουν την ομιλία του, οι 3.500 συμμετέχοντες έχουν πληρώσει μέχρι 850 ευρώ έκαστος. Ανάμεσά τους ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι, ο επικεφαλής της ιταλικής Κεντροαριστεράς Ματέο Ρέντσι, ο ηγέτης της κεντροδεξιάς Forza Italia και πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερουσκόνι και πολλοί γνωστοί επιχειρηματίες.

Ο Αμερικανός τέως πρόεδρος θα μιλήσει επίσης, κεκλεισμένων των θυρών και στο Ινστιτούτο Διεθνών Πολιτικών Μελετών του Μιλάνου, σε μικρό αριθμό προσκεκλημένων, οι οποίοι έχουν επιλεγεί από το ίδιο το ίδρυμα του πρώην ενοίκου του Λευκού Οίκου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment