PeristeriNews.gr
Διεθνή

Διήμερη επίσκεψη Ομπάμα στη Σαουδική Αραβία


Στη Σαουδική Αραβία για διήμερη επίσκεψη έφτασε την Τετάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τις εντάσεις με τον ιστορικό σύμμαχο της Ουάσινγκτον που έχει δυσαρεστηθεί ιδιαίτερα από το άνοιγμα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής προς την Τεχεράνη.

Το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One προσγειώθηκε το μεσημέρι στο διεθνές αεροδρόμιο Βασιλιάς Χάλεντ του Ριάντ.

Ο βασιλιάς Σαλμάν, τον οποίο αναμένεται ο Ομπάμα να συναντήσει το απόγευμα, δεν ήταν στο αεροδρόμιο για να τον υποδεχθεί.

Η άφιξη, κάτω από τον δυνατό ήλιο, του αμερικανού προέδρου, δεν μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση, όπως συνήθως συμβαίνει κατά τις επισκέψεις ξένων ηγετών.

Το ταξίδι αυτό, που η Ουάσινγκτον θέλει να επικεντρώσει στην καταπολέμηση των τζιχαντιστικών οργανώσεων και στην κατάπαυση των συγκρούσεων στην περιοχή (Συρία, Ιράκ, Υεμένη) είναι η τέταρτη επίσκεψη του Ομπάμα στο σουνιτικό βασίλειο μετά την άφιξή του στον Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, η θητεία του οποίου λήγει τον Ιανουάριο του 2017, αναμένεται να μετάσχει σε σύνοδο με τις έξι χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (Σαουδική Αραβία, Μπαχρέιν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κουβέιτ, Κατάρ και Ομάν).

Τον Μάιο του 2015, εν μέσω των διαπραγματεύσεων με την Τεχεράνη για το πυρηνικό της πρόγραμμα, ο Ομπάμα είχε συγκεντρώσει τους ηγέτες των χωρών του Κόλπου στο Καμπ Ντέιβιντ σε μια σύνοδο κορυφής με τις ΗΠΑ. Ο βασιλιάς Σαλμάν δεν είχε μεταβεί, αλλά είχε στείλει τους πρίγκιπες διαδόχους, τον υπουργό Εσωτερικών Μοχάμεντ μπιν Νάγιεφ, και τον γιο του και υπουργό Άμυνας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment