PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Διά…Λόγου Τέχνη: Μάθημα ζωής & αλληλεγγύης για τα παιδιά


«Αγκάλιασαν» την δράση «Ανακυκλώνω Καπάκια Βοηθάω – Κινούμαι» που πραγματοποιεί στο Δήμο Περιστερίου ο Μπάμπης Δούναβης!

Με γνώμονα την ολιστική εκπαίδευση των παιδιών, το Διά…λόγου Τέχνη δίνει βαρύτητα και στη θεμελίωση της περιβαλλοντικής Παιδείας αλλά και κουλτούρας.

Άλλωστε η αγάπη και η προστασία του περιβάλλοντος είναι δείκτες υψηλής Πολιτισμικής αξίας.

Για τον σκοπό αυτό συγκεντρώθηκαν από τα παιδιά του Διά…Λόγου Τέχνη εκατοντάδες καπάκια πλαστικά από μπουκάλια τα οποία εν συνεχεία παραδόθηκαν, από αντιπροσωπεία μαθητών αλλά και των επικεφαλής των διεπιστημονικών κέντρων Σταύρο Θεοδωρακόπουλο, στον κ. Μπάμπη Δούναβη για την δράση «Ανακυκλώνω Καπάκια Βοηθάω – Κινούμαι».

Ο κ. Δούναβης κατά την παραλαβή του ανακυκλώσιμου υλικού μίλησε στα παιδιά πως ουσιαστικά βοηθούν κάποιο άλλο παιδάκι που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

«Χάρις την ενέργεια σας, την υπομονή σας αλλά και την επιμονή σας να συγκεντρώσετε εκατοντάδες καπάκια κάποιο άλλο παιδάκι θα παραλάβει ένα καροτσάκι για να μπορεί να κινείται και να μετακινείται. Η πράξη σας είναι άξια συγχαρητηρίων και αποδεικνύει πως εσείς που κάνετε τους ανθρώπους να χαμογελούν και να ελπίζουν είστε η γενιά που εκπέμπει θετική ενέργεια και αύρα και σας ανήκει ένα καλύτερο αύριο. Αυτό προσπαθούμε να φτιάξουμε εμείς για να σας το παραδώσουμε».

Ο Σταύρος Θεοδωρακόπουλος και δυο λιλιπούτιες μαθήτριες παραδίδουν καπάκια στον κ. Μπάμπη Δούναβη

Από την πλευρά του ο κ. Σταύρος Θεοδωρακόπουλος τόνισε, «Τα παιδιά είναι το μέλλον. Εμείς πρέπει να τους υποδείξουμε τον δρόμο που θα πορευτούν για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι από εμάς. Τα εφόδια είναι η σωστή και υγιής εκπαίδευση,  όχι μόνο στα μαθήματα αλλά στην συμπεριφορά, στο περιβάλλον.  Της δράσης της οποίας ηγείται ο κ. Δούναβης  «Ανακυκλώνω Καπάκια Βοηθάω – Κινούμαι», τα παιδιά εκπαιδεύονται σε όλα τα παραπάνω αλλά και στην αλληλεγγύη.  Ο κόσμος γίνεται πιο όμορφος τελικά όταν τα παιδιά ενώνουν τα χέρια τους».

Τα κορίτσια συζητούν με τον κ. Μπάμπη Δούναβη για τα οφέλη της ανακύκλωσης αλλά και της αλληλεγγύης

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τρεις τρόποι για να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου

Peristeri News

Περιστέρι: Διαδικτυακή διημερίδα για τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Peristeri News

Αντικείμενα που υπάρχουν τουλάχιστον μία φορά σε κάθε σπίτι

Peristeri News

Leave a Comment