PeristeriNews.gr
Πολιτική

Διάθεση φαρμάκων από τα δημόσια νοσοκομεία


Με διάθεση φαρμάκων από τα δημόσια νοσοκομεία θα απαντήσει η Πολιτεία, σε περίπτωση άρνησης πώλησης εκ μέρους των φαρμακοποιών κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων.

Με διάθεση φαρμάκων από τα δημόσια νοσοκομεία θα απαντήσει η Πολιτεία, σε περίπτωση άρνησης πώλησης εκ μέρους των φαρμακοποιών κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων – δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την συζήτηση επερώτησης του ΚΚΕ για τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

«Δεν θέλουμε την σύγκρουση. Δεν θα ασχοληθούμε με μέτρα βίαια και συγκρουσιακά. Θα πάρουμε, όμως, μέτρα κοινωνικής διαβίωσης, αν αποφασίσουν να μην χορηγούν φάρμακα τις ημέρες του αγώνα τους. Θα το αντιμετωπίσουμε με προσφυγή στα δημόσια νοσοκομεία. Να σκεφτούν αυτοί που μετέρχονται τέτοιες μορφές αγώνα ότι θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές», ανέφερε ο υπουργός.

Στην περίπτωση πάλι που οι φαρμακοποιοί αξιώσουν άμεση πληρωμή των φαρμάκων εκ μέρους των ασφαλισμένων, το δημόσιο θα ανταποκριθεί με άμεσες πληρωμές – συμπλήρωσε ο κ. Λοβέρδος και υπογράμμισε πως το θέμα της λειτουργίας των φαρμακείων από άσχετους έχει λυθεί.

Αναπτύσσοντας την επερώτησή του το ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως ακολουθεί- μαζί με την Νέα Δημοκρατία – μια πολιτική σταδιακής εμπορευματοποίησης της υγείας, χρησιμοποιώντας σ’ αυτήν της την επιδίωξη και εξαγγελίες, όπως αυτή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, με μοναδικό στόχο την περικοπή των δαπανών.

«Βρισκόμαστε σε νέα εποχή. Δίνουμε αγώνα να εξασφαλίσουμε την τέταρτη δόση του δανείου προς τη χώρα μας, από την οποία θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος στη συνάντηση που είχε με Διοικητές Νοσοκομείων και Διοικητές Υγειονομικών Περιφερειών.

Ο υπουργός Υγείας, κάλεσε τους φαρμακοποιούς να μην συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους διότι δεν οδηγούν πουθενά, και πρόσθεσε ότι οι διαφωνίες είναι για επιμέρους θέματα και όχι για βασικά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment