PeristeriNews.gr
Πολιτική

Διάβημα της Αθήνας στα Σκόπια


Διάβημα προς την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας πραγματοποίησε η Αθήνα, μετά την κίνηση της υπηρεσιακής υπουργού Εργασίας, Ρασέλα Μιζράχι, να επαναφέρει στο υπουργείο την πινακίδα, στην οποία το όνομα της γειτονικής χώρας αναγράφεται ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Πέραν της ελληνικής κίνησης, αντίδραση υπήρξε και από το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, το οποίο έκανε λόγο για «κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και των νόμων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μιζράχι αποτελεί μία από τους δύο υπουργούς του αντιπολιτευόμενου VMRO στην υπηρεσιακή κυβέρνηση της γειτονικής χώρας. Άλλωστε, το VMRO έχει επανειλημμένως ταχθεί εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Από την πλευρά του, ο Νίκολα Ντιμιτρόφ, υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, κάλεσε την υπουργό Εργασίας να μην «δυναμιτίζει» το κλίμα και να αποσύρει αμέσως την πινακίδα από το υπουργείο.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Φεβρουάριο του 2019, σ’ όλα τα υπουργεία και δημόσια κτίρια τοποθετήθηκαν επιγραφές και πινακίδες με τη νέα ονομασία της χώρας, δηλαδή «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Η Ρασέλα Μιζράχι ορίστηκε ως υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής στις αρχές του 2020, στη βάση της νομοθεσίας, η οποία ορίζει ότι 100 ημέρες πριν τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών σχηματίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση, στην οποία συμμετέχει και η αντιπολίτευση.

Το VMRO, μάλιστα, εκπροσωπείται στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, ελέγχοντας τα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment