PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δημ. Τζανακόπουλος: Η χώρα ανακτά την οικονομική της κυριαρχία


«Με το τέλος της μνημονιακής επιτροπείας η χώρα ανακτά πλέον την οικονομική της κυριαρχία και το δικαίωμα της να ορίζει την τύχη της» τονίζει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Real news». Επιμένει ότι η μείωση των συντάξεων δεν είναι αναγκαία.

Σημειώνει ότι η κυβέρνηση πλέον έχει ένα διευρυμένο πεδίο ελευθερίας για να εφαρμόσει πολιτικές ρύθμισης της αγοράς εργασίας, στήριξης του κοινωνικού κράτους, ενίσχυσης του εισοδήματος των εργαζομένων και να προχωρήσει σε θεσμικές τομές. Ο κ. Τζανακόπουλος υπογραμμίζει ότι «αυτή η μεγάλη αλλαγή στην πρακτική διακυβέρνησης θα έχει άμεσα αποτελέσματα και στην καθημερινότητα των πολιτών».

Ερωτηθείς εάν είναι εφικτό να μην εφαρμοστεί το μέτρο μείωσης των συντάξεων, τονίζει πως «με δεδομένες τις δημοσιονομικές προβλέψεις για το 2019 και για τα επόμενα χρόνια, προκύπτει ότι η εφαρμογή του μέτρου αυτού δεν είναι αναγκαία για την επίτευξη των στόχων που έχουμε συμφωνήσει στο Eurogroup με τους δανειστές μας». «Και αυτό είναι ένα αντικειμενικό γεγονός που δεν αμφισβητείται σήμερα από κανέναν θεσμό», προσθέτει.

Προαναγγέλλει ότι στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα περιγράψει ένα «συνολικό πολιτικό και οικονομικό σχέδιο για την πρώτη περίοδο της εξόδου από τα μνημόνια» που περιλαμβάνει μέτρα κοινωνικής στήριξης και ελάφρυνσης κοινωνικών κατηγοριών που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση, μέτρα στήριξης και προστασίας της μισθωτής εργασίας που βρίσκεται στο επίκεντρο του αναπτυξιακού σχεδίου της κυβέρνησης, πρωτοβουλίες για την βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος αλλά και θεσμικές τομές. Κορυφαία από αυτές, αναφέρει, είναι και η συνταγματική αναθεώρηση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment