PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δημόσιο: 27 Νοεμβρίου οι πρώτες απολύσεις


Στις 27 Νοεμβρίου, με τη συμπλήρωση ενός μήνα από την έναρξη ισχύος του νόμου για την εφεδρεία, αρχίζει να τρέχει και η πρώτη προθεσμία για απολύσεις στο δημόσιο.

Στις 27 Νοεμβρίου, με τη συμπλήρωση ενός μήνα από την έναρξη ισχύος του νόμου για την εφεδρεία, αρχίζει να τρέχει και η πρώτη προθεσμία για απολύσεις στο δημόσιο.

Πρώτοι την πόρτα της εξόδου θα δουν οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν συμπληρώσει 35 χρόνια ασφάλισης.

Από αυτούς εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, ένστολοι πυροσβέστες, πολύτεκνοι, άτομα με ειδικές ανάγκες και μονογονεϊκές οικογένειες.

Ωστόσο όσοι εντάσσονται στις κατηγορίες που εξαιρούνται, θα πρέπει μέχρι τις 20 Νοεμβρίου να καταθέσουν την αίτηση εξαίρεσης, αφού έχουν πάρει πρώτα κοινοποίηση ένταξης στο καθεστώς της εφεδρείας μέχρις τις 15 Νοεμβρίου.

Παραλλήλως όσοι συμπληρώνουν 35 χρόνια μέχρι τις 31-12-2013 και είναι σε ηλικία 55 ετών, θα μπουν στην εφεδρεία για δύο χρόνια και θα παίρνουν το 60% του βασικού μισθού γι αυτό το διάστημα, ενώ η διετίας στην εφεδρεία θα είναι συντάξιμος χρόνος.

Για τις ΔΕΚΟ, τις ΑΕ και τα ΝΠΙΔ ισχύει ακριβώς το ίδιο καθεστώς με το δημόσιο. Η μοναδική διαφορά είναι ότι στις εταιρίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα δεν υπάρχει όριο ηλικίας.

Στους φορείς που συγχωνεύονται ή καταργούνται θα μπουν σε εφεδρεία από 01-01-2012, οι εργαζόμενοι που είναι απόφοιτοι Δημοτικού ή Λυκείου, σε προσωπικό ίσο με αυτό που μεταφέρεται στο φορέα. Στην κατηγορία αυτή μοναδικό κριτήριο είναι η μικρότερη προϋπηρεσία.

Όλες οι αποφάσεις μεταφοράς προσωπικού θα έχουν εκδοθεί μέχρι τις 30-11-2011.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment