PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δημοσκόπηση: Σταθερό προβάδισμα 19,5% για τη ΝΔ


Προβάδισμα 19,5% εξακολουθεί να διατηρεί η κυβέρνηση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου των πολιτών, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της PULSE η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα με τον Κ. Μητσοτάκη να προσλαμβάνει ποσοστό 50% των συμμετεχόντων ως καταλληλότερος πρωθυπουργός.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου το 42,5% των πολιτών απαντά ΝΔ (σταθερό συγκριτικά με την προηγούμενη σφυγμομέτρηση), ενώ το 23% ΣΥΡΙΖΑ (από 22%). Το 6% απαντά Κίνημα Αλλαγής (σταθερό), το 5% ΚΚΕ (από 5,5%), το 3,5% Ελληνική Λύση (από 4%), το 3% θα ψήφιζε ΜέΡΑ 25 (από 2,5%), 6% δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν άλλο κόμα (σταθερό), 4% λευκό, άκυρο ή αποχή (από 3,5%). 7% των ερωτώμενων είναι αναποφάσιστοι ή δεν απαντούν (από 8%).

Όσον αφορά το ποιος εκ των κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός το 50% των ερωτώμενων απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης (έναντι 51% στην προηγούμενη έρευνα), ενώ το 24% ο Αλέξης Τσίπρας (23%).

Το 32% πάντως εκτιμά ότι σίγουρα θα χρειάζονταν διορθωτικές κινήσεις σε κάποια πρόσωπα της κυβέρνησης, ενώ το 27% θεωρεί ότι μάλλον θα χρειάζονταν.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης το 54% συνολικά δηλώνει ότι είναι σίγουρα σε σωστή κατεύθυνση (18%) ή μάλλον σε σωστή κατεύθυνση (36%). Το 37% των ερωτώμενων συνολικά απαντά ότι είναι μάλλον σε λανθασμένη κατεύθυνση (16%) ή σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση (21%). Το 9% των ερωτώμενων δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Το 75% των ερωτηθέντων συνολικά αξιολόγησαν θετικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την πανδημία κορωνοϊού (σίγουρα θετικά 48% – μάλλον θετικά 27%), έναντι 47% και 28% αντίστοιχα στην προηγούμενη δημοσκόπηση.. Το 19% των ερωτηθέντων συνολικά απαντά αρνητικά (μάλλον αρνητικά 10% – σίγουρα αρνητικά 9%) έναντι 8% και 5% αντίστοιχα στην προηγούμενη έρευνα. Το 6% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ, έναντι 5% στην προηγούμενη έρευνα.

Όσον αφορά την αξιολόγηση της επιστημονικής επιτροπής, και του Σωτήρη Τσιόδρα προσωπικά, στην αντιμετώπιση της πανδημίας το 79% των ερωτώμενων συνολικά απαντά θετικά (55% σίγουρα θετικά – 24% μάλλον θετικά), έναντι 16% συνολικά που απαντά αρνητικά (8% μάλλον αρνητικά – 8% μάλλον θετικά). 5% των ερωτηθέντων δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Αναφορικά με την αξιολόγηση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και του συστήματος Υγείας κατά την πανδημία το 83% των ερωτηθέντων συνολικά απαντά θετικά (56% σίγουρα θετικά – 27% μάλλον θετικά), ενώ το 9% συνολικά απαντά αρνητικά (6% μάλλον αρνητικά – 3% σίγουρα αρνητικά). 8% των ερωτώμενων δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στην ερώτηση πόσο τους ανησυχεί η πανδημία του COVID-19 μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων το 44% συνολικά εξακολουθεί να ανησυχεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό (17% πολύ – 27% αρκετά) έναντι 33% και 30% αντίστοιχα στην προηγούμενη έρευνα.

Στην ερώτηση αν προτίθενται να κάνουν διακοπές σε τουριστικό κατάλυμα στην Ελλάδα με τις κατάλληλες προσφορές – τιμές των 64% συνολικά των πολιτών απαντά σίγουρα ναι (35%) ή μάλλον ναι (29%), ενώ το 28% συνολικά μάλλον όχι (17%) ή σίγουρα όχι (11%). 8% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment