PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δημοσκόπηση: Πώς βαθμολογούν την κυβέρνηση στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού


Να τιμωρούνται όσοι παραβαίνουν τα μέτρα για τον συνωστισμό σε πλατείες και αλλού ζητούν οι πολίτες σύμφωνα έρευνα της εταιρίας Opinion Poll, από την οποία προκύπτει επίσης ότι η συντριπτική πλειονότητα δεν επιθυμεί το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων. Η συντριπτική πλειονότητα επικροτεί τη στάση του πρωθυπουργού. Πώς βαθμολογούνται οι υπουργοί.

H ανησυχία των πολιτών για ένα δεύτερο κύμα της νόσου είναι έκδηλη, καθώς το 74% είναι θετικό και μάλλον θετικό στην επιβολή ποινών και μέτρων που ήδη έχουν ανακοινωθεί προκειμένου να σταματήσουν οι συναθροίσεις.

Επιπλέον ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό ( 77%) τάσσεται κατά του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων. Το 40% δηλώνει ότι αισθάνεται λίγο ή καθόλου αισιοδοξία για την αντιμετώπιση της πανδημίας στο επόμενο διάστημα έναντι του 56% που δηλώνει πολύ και αρκετά αισιόδοξο.

Ανησυχία επικρατεί και για το πώς θα αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση. Το 47% δηλώνει πολύ και αρκετή εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη σε αυτό το μέτωπο έναντι 50% που δηλώνει λίγο και καθόλου εμπιστοσύνη. Ωστόσο το 81% δηλώνει ικανοποιημένο από την συνολική στάση του πρωθυπουργού στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός (69%), με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να παρουσιάζει δημοφιλία 28%.

 

Όσον αφορά στο πώς αξιολογούνται οι υπουργοί, το 60% δηλώνει ικανοποιημένο από το έργο και την εικόνα του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και το 55% από το έργο του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου. Ακολουθούν με 54% ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και 53% ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στην πρόθεση ψήφου επιβεβαιώνεται η κυριαρχία της ΝΔ στο πολιτικό σκηνικό. Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 40.2% έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί στην τρίτη θέση το ΚΚΕ με 5% και στην τέταρτη το Κίνημα Αλλαγής με 4,5%. Η Ελληνική Λύση συγκεντρώνει ποσοστό 4% και το ΜΕΡΑ25 συγκεντρώνει 3%.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment