PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 19 μονάδων στην Ν.Δ.


Θετική εικόνα για το έργο της κυβέρνησης έχει η πλειονότητα των πολιτών ένα χρόνο μετά τις εκλογές σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Η δημοσκόπηση δίνει ευρύτατο προβάδισμα στη Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου και στον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα ως προς την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία. Στη δημοσκόπηση οι πολίτες καλούνται να απαντήσουν και σε ποιο βαθμό επηρεάστηκαν από τις καταγγελίες Καλογρίτσα.

Για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ το 54% των ερωτηθέντων απαντά ότι τα πήγε καλύτερα απ’ ότι περίμενε (31%) ή ότι τα πήγε καλά όπως το περίμενε (23%). Αντίθετα, το 39% απάντησε ότι η ΝΔ τα πήγε άσχημα όπως το περίμενε (22%) ή χειρότερα απ’ ότι περίμενε (17%).

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων ψηφοδελτίων, η ΝΔ προηγείται κατά 19 μονάδες με 43% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πέρσι το ίδιο διάστημα ήταν στις 8 μονάδες. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜέΡΑ25 με 3%. Στο 7,5% οι αναποφάσιστοι.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι σύμφωνα με το 48% των ερωτηθέντων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για το 24% ο Αλέξης Τσίπρας. Το 23% απάντησε κανένας από τους 23%. Η υπόθεση με τις καταγγελίες Καλογρίτσα για την προηγούμενη κυβέρνηση με αιχμή τον Νίκο Παππά, φαίνεται πως έχει πλήξει την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα, το 40% των ερωτηθέντων απαντά ότι οι πρόσφατες καταγγελίες Καλογρίτσα έχουν επηρεάσει πολύ ή αρκετά την άποψή τους για την αξιωματική αντιπολίτευση. Το 30%απαντά ότι επηρεάστηκε ελάχιστα ή καθόλου και το 21% των ερωτηθέντων απάντησε πως δεν έχει ενημερωθεί για την υπόθεση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment