PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 14 μονάδων για τη Ν.Δ.


Προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Βάσει των ευρημάτων της δημοσκόπησης, η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 38% με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει 24%.

Στην ερώτηση αν συμφωνείτε στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου το 61% των ερωτηθέντων απάντησε «σίγουρα ναι» και το 14% «μάλλον ναι», ενώ το 8% απάντησε «σίγουρα όχι» και το 9% «μάλλον όχι».

Αναφορικά με το νέο νόμο για το πανεπιστημιακό άσυλο, το 66% εμφανίζεται να έχει θετική άποψη, με το 50% να το κρίνει σίγουρα θετικά και το 16% μάλλον θετικά. «Σίγουρα αρνητικά» απάντησε το 16% και «μάλλον αρνητικά» το 7%.

Παράλληλα, στην ερώτηση αν οι πολίτες θεωρούν ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν τους τελευταίους έξι μήνες σε σωστή ή λάθος κατεύθυνση, το 63% απαντά ότι κινούνται σε σίγουρα ή μάλλον σωστή κατεύθυνση, ενώ το 31% σε σίγουρα ή μάλλον λάθος κατεύθυνση.

Στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

  • Ν.Δ.: 38%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 24%
  • ΚΙΝΑΛ: 6%
  • ΚΚΕ: 5,5%
  • Ελληνική Λύση: 4%
  • ΜέΡΑ 25: 3,5%
  • Χρυσή Αυγή: 1%
  • Δημιουργία Ξανά: 1%
  • Άλλο: 4%
  • Λευκό/άκυρο/αποχή: 4%
  • Αναποφάσιστοι: 9%

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 45% (το ίδιο ποσοστό με την προηγούμενη δημοσκόπηση) και ο Αλέξης Τσίπρας 26% (26% και τον Οκτώβριο), ενώ «κανένας» απάντησε το 23% των ερωτηθέντων.

Υπέρ της κάρτας εισόδου στα πανεπιστήμια

Ευρείας αποδοχής στην κοινωνία τυγχάνει η πρόταση του υπουργείου Παιδείας για κάρτα εισόδου στα πανεπιστήμια, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα το 52% των πολιτών δηλώνει ότι σίγουρα συμφωνεί και το 19% ότι μάλλον συμφωνεί, ενώ σίγουρα διαφωνεί το 13% και μάλλον διαφωνεί ακόμη ένα 7%. Το 9% δηλώνει ότι δεν ξέρει/ δεν απαντά.

Μεταξύ των ψηφοφόρων της Ν.Δ. η αποδοχή είναι συντριπτική. Το 76% δηλώνει ότι σίγουρα συμφωνεί και ένα επιπλέον 15% ότι μάλλον συμφωνεί.

Υψηλά και τα ποσοστά μεταξύ των ψηφοφόρων του Κινήματος Αλλαγής, με το 60% να δηλώνει ότι σίγουρα συμφωνεί και ένα επιπλέον 24% ότι μάλλον συμφωνεί.

Ακόμη και στους κόλπους των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο το 30% δηλώνει ότι σίγουρα συμφωνεί και ένα 20% ότι μάλλον συμφωνεί. Το άθροισμα όσων σίγουρα και μάλλον διαφωνούν είναι 43%.

Να σημειωθεί επίσης ότι το 66% των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ του νόμου για το πανεπιστημιακό άσυλο, ενώ μεταξύ την ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ το 40% δηλώνει ότι σίγουρα συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment